MENY
×
  Tilbake

Roller derby


Introduksjon til spillet

Ser du etter en sport med høy intensitet. Fysisk kontakt. Taktikk. Et sterkt og variert samfunn - Så kan roller derby være tingen for deg.

Roller derby er en kontakt sport utført på rulleskøyter på et ovalt spor. Det spilles av to lag med fem medlemmer hver. Derby er en meget allsidig sport og det er mange regler. Vi har laget en infographic som dekker de mest grunnleggende reglene.

Se de viktigste / grunnleggende reglene her.

Roller derby er en raskt voksende sport spilt av kvinner og menn over hele verden i alle aldre og "størrelser"

"Derby har plass til alle. Vi trenger små, raske spillere, så vel som store voluminøse. Det er den perfekte blandingen av rå kraft, teknikk, fart og strategi. Men det handler ikke bare om fysikk. Derby er en sosial sport, og vi er en del av et sterkt internasjonalt samfunn" forteller Nelle Kjer en spiller for Aarhus Derby Danes og det danske landslaget.

Hvordan komme i gang

Interessert i å komme igang med roller derby? For å gjøre deg klar for ditt første spill, trenger du i utgangspunktet bare et par derby quad skøyter og noen allround beskyttelsesutstyr. Sjekk vårt store utvalg av derby skøyter her.

Rulleskøyta

Bli smidig. Derby har et veldig intensiv gameplay, og å være smidig er nøkkelen. Derfor bruker de fleste spillere en low-boot støvel, som gir deg stor fleksibilitet og lar deg reagere raskt.

Start lett og enkelt. Hvis du er nybegynner, trenger du ikke å velgehøykvalitets lær støvler. Velg lette syntetiske materialer. De passer deg, rett ut fra esken.

Hjulene

Kontroll er alt. Hvis du er ny til derby, anbefaler vi et par hjul med hardhet rundt 92A, men det er en personlig preferanse og avhenger av din vekt. Les mer om valg av hjul til derbyskøyter her.

Sikkerhet først

Beskytt kroppen din. Roller derby er en kontakt sport, og du kommer til å krasje og bli taklet. Sørg for at du får maksimalt beskyttelse fra ditt beskyttelsesutstyr. Vi anbefaler et solidt par knebeskyttere og høykvalitets albuebeskyttelser og håndleddbeskyttelse. Sjekk ut vårt store utvalg her.

Pass på hodet ditt. Du vil også trenge en skate eller hockey hjelm for å beskytte både forsiden og baksiden av hodet ditt (når du går på skøyter kan du falle bakover like lett som du kan falle fremover). Finn hjelmen som passer deg her.

Ikke glem tennene dine. Et lite, men viktig sikkerhetsutstyr er en tannbeskytter for å holde tennene dine hele- du vil ikke få lov til å delta i trening eller spill uten den. Du finner en her.

Mer

Vil du utforske ytterligere detaljer? Det er mange aspekter å vurdere når du legger et par derbyskøyter sammen, som hvilke plater og tå stopper du skal bruke, hvilke bushings og mye mer. Sjekk ut vår komplette guide til å kjøpe roller derby skøyter.