MENY
×

Alpinstøvler

Sådan velger du de beste alpinstøvler

Ubehagelige alpinstøvler er helt sikkert noe som vil forhindre mange nye skiløbere i at vende tilbake til sporten.

Risikoen for at ende opp med et par ubehagelige alpinstøvler er alltid til stede hvis du velger at leje et par støvler hos et skisportscenter. Derfor er den beste løsning at kjøpe deg et par alpin alpinstøvler før du tager afsted på skiferie.

I denne kategori vil du finne et bredt utvalg av alpin alpinstøvler til både begynderen og den mer øvede skiløber.

Støvler til nybegynnere er ofte karakteriseret ved at være en smule mer fleksible og med en mer rummslig passform samt en mer fremadrettet flex ende støvler til øvede som krever en mer stiv støvel for mer kontroll.

Mindre dyre støvler er ofte basert på et mærkes flagship-modell, men med en mer rummslig passform som gir mer komfort. Det er hovedårsagen til at en førstegangs-skiløber ikke må gå efter et mærkes flagship-modell siden det kan gå hen og gi en dårlig oplevelse samt ømme føtter.

Hva er flex og betyr det noe?

Når du titter vores forskjellige alpinstøvler igennem, bemærker du muligvis udtrykket "flex". Flexen på en skistøvle er en måte hvorpå man måler hvor fleksibel et bestemt sett alpinstøvler er. En tommefingerregel er at jo høyere et flex, desto mer øvet en skiløber henvender de sig til.

Utover det er som forskjell på anbefalinger av flex til henholdsvis men og kvinner.

Anbefalet flex til men

  • Begynner: 60-80
  • Lett øvet: 80-100
  • Øvet: 110+
Anbefalet flex til kvinner
  • Begynner: 50-60
  • Lett øvet: 60-85
  • Øvet: 85+