×
Meny

Slalomstøvler

Godt å vite

Slalomstøvler : Slik velger du de rette for deg

Ukomfortable alpinstøvler er garantert en ting som vil drepe lysten på mer skikjøring hos mange nybegynnere.

Risikoen for å ende opp med et par ukomfortable slalomstøvler vil alltid være til stede hvis du velger å leie et par støvler f.eks. på selve skianlegget. Derfor er den beste løsningen at du kjøper deg ditt eget par med alpinstøvler - før du drar på skiferie.

Under denne kategorien vil man kunne finne et bredt og godt utvalg av slalomstøvler både til dere med et nybegynnernivå, mellomnivå, helt opp til et ekspertnivå.

Støvler til nybegynnere gjenkjennes ofte fordi de er littegrann mer fleksible og romsligere, på toppen av å ha en mykere flex enn alpinstøvler et ekspertnivå - slalomstøvler for ekspertnivå har høyere stivhet for enda mer kontroll.

Billigere alpinstøvler er som regel basert på et av merkets flaggskipsmodeller, men med en mer romslig passform for bedre komfort. Dette er hovedårsaken til at en førstegangs skikjører ikke må gå for en slik flaggskipmodell ettersom dette fort kan forårsake i en dårlig opplevelse med såre vonde føtter.

Hva er flex på alpinstøvler, og er det viktig?

Når du tar en titt på våre forskjellige slalomstøvler her, vil du nok legge merke til ordet; "flex" Flex på alpinstøvler er en måte å måle hvor fleksible/tøyelige et par slalomstøvler er. En tommelfingerregel er at jo høyere nivå på flex, desto høyere ferdighetsnivå bør den aktuelle skikjøreren ha.

Utover dette, er det også en forskjell på anbefalt flex til kvinner og menn.

Anbefalt flex til menn

  • Nybegynnernivå: 60-80
  • Mellomnivå: 80-100
  • Ekspertnivå: 110+

Anbefalt flex til kvinner

  • Nybegynnernivå: 50-60
  • Mellomnivå: 60-85
  • Ekspertnivå: 85+
SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser