MENY
×

Alpinstøvler

Sådan velger du de beste alpinstøvler

Ubehagelige alpinstøvler er helt sikkert noe som vil forhindre mange nye skiløpere i at vende tilbake til sporten.

Risikoen for at ende opp med et par ubehagelige slalomstøvler er alltid til stede hvis du velger at leie et par støvler hos et skisportscenter. Derfor er den beste løsning at kjøpe deg et par alpin alpinstøvler før du tager afsted på skiferie.

I denne kategori vil du finne et bredt utvalg av alpin alpinstøvler til både begynneren og den mer øvede skiløper.

Støvler til nybegynnere er ofte karakterisert ved at være en smule mer fleksible og med en mer romslige passform samt en mer fremadrettet flex ende støvler til øvede som krever en mer stiv støvel for mer kontroll.

Mindre dyre støvler er ofte basert på et merkes flagship-modell, men med en mer romslige passform som gir mer komfort. Det er hovedårsaken til at en førstegangs skiløper ikke må gå etter et merkes flagship-modell siden det kan gå hen og gi en dårlig opplevelse samt ømme føtter.

Hva er flex og betyr det noe?

Når du titter våres forskjellige alpinstøvler igjennem, bemerker du muligvis utrykket "flex". Flexen på en skistøvel er en måte hvorpå man måler hvor fleksibel et bestemt sett alpinstøvler er. En tommefingerregel er at jo høyere et flex, desto mer øvet en skiløper henvender de sig til.

Utover det er som forskjell på anbefalinger av flex til henholdsvis men og kvinner.

Anbefalt flex til menn

  • Begynner: 60-80
  • Lett øvet: 80-100
  • Øvet: 110+
Anbefalt flex til kvinner
  • Begynner: 50-60
  • Lett øvet: 60-85
  • Øvet: 85+