×
Meny

Langrennsbindinger

Godt å vite

Langrennsbindinger - matcher de skiskoene?

Når du velger et sett med bindinger til langrennsskiene, så er det viktig at du tar i betraktning hvilken skiløper du er og hva slags skisko du har. Det finnes 3 kategorier med langrennsbindinger; Klassisk, skiskøyting og fjellski.

De forskjellige skiskoene har forskjellige typer såler inni dem, noe som gjør dem kompatible kun med bestemte langrennsbindinger. Dette er en viktig ting å huske på når du velger et par med bindinger til langrennsskiene dine.

Hvilke langrennsbindinger ? - NNN eller SNS ?

Med NNN-bindinger (New Nordic Norm) Langrennsbindinger så er skiskoene kun festet til bindingene i fronten, noe som gjør at skiløperen får selve hælen helt fri. NNN-bindinger er enkle å bruke og gir stor fleksibilitet til skiløperen.

Et annet system er SNS-setup (Salomon Nordic System), dette er langrennsbindinger som er utviklet av Salomon-merket. På dette setupet holder en flat stang skiskoene tett inntil bindingen, men samtidig gjør dette systemet at bindingene blir enkle for skiløperen å ta på/ta av. Akkurat som på NNN-setupet, så har skiløperen hælen fri, noe som gir en strålende fleksibilitet. SNS-bindinger er en god løsning for alle som ønsker å optimalisere sine prestasjoner i nedoverbakke.

Noen av våre SNS-bindinger er kompatible med NNN-systemet. Se etter ordet "Prolink" i produktbeskrivelsen.

Vinteren kommer - med et sett helt nye langrennsbindinger

Tidligere har NNN og SNS-standards dominert markedet. Men nå har patenten for NNN-systemet utløpt, som tidligere tilhørte Rottefella. Dette førte til at Salomon introduserte Prolink-systemet, men snart kan vi også se noen helt nye konkurrenter på markedet. Faktisk så startet de to store merkene i 2017, Fischer og Rossignol - introduksjonen og samarbeidet av det nye Turnamic-bindingssystemet.

Det som gjør Turnamic-systemt virkelig spesielt, er at bindingene er veldig enkle å ta på/ta av seg. enkel justering og 1-punkts festning. Mens du har skiskoene klikket inn, så kan du justere langrennsbindingene helt enkelt ved å trykke på knappen (krever ingenting av verktøy) for å skyve deg fremover for bedre grep, eller bakover for mer glide. I tillegg er Turnamic-bindingene sitt feste kun på ett punkt (Flowflex-system), noe som sikrer en helt fri og god flex på skiene.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser