MENY
×

Bindinger til langrennski

Velg en langrenns-ski-binding som passer til støvelen din

Når du velger et sett med bindinger for langrennsski, er det viktig at du tar i betraktning hva slags langrennsski utøver du er og hva slags støvler du eier. Dette koker ned til tre kategorier og typer bindinger. Klassisk, skøyte og fjellski.

Videre har de forskjellige støvlene forskjellige typer såler på dem, noe som gjør dem bare kompatible med bestemte bindinger. Dette er en viktig ting å huske på når du velger et par langrennsski binding.

Skal du velge NNN eller SNS?

Med en NNN-binding (New Nordic Norm) er støvelen kun festet til bindingen i fronten, noe som gjør at skiløperen får hælen fri. NNN-bindinger er enkle å bruke og gir stor fleksibilitet for skiløperen.

Et annet system er SNS-oppsettet (Salomon Nordic System), som er utviklet av varemerket Salomon. I dette oppsettet holder en flat stang støvlene tett i bindingen, men samtidig gir dette systemet skiløperen enkel inngang og utgang. Som i NNN-oppsettet har skiløper hælen fri, noe som gir stor fleksibilitet. En SNS-binding er en god løsning for alle som ønsker å optimalisere nedoverbakke prestasjonen.

Videre er noen av våre SNS-bindinger kompatible med NNN-systemet. Se etter ordet "prolink" i produktbeskrivelsen.

Vinteren kommer - med et sett med nye bindinger

Tidligere har NNN og SNS-standarder dominert markedet. Men nå er patenten for NNN-systemet som eies av Rottefella utløpt. Dette førte til at Salomon introduserte Prolink-systemet, men vi kan også se noen helt nye spillere på markedet snart. Faktisk har de to store merkene Fischer og Rossignol allerede proklamert det nye Turnamic-bindingssystemet.