×
Meny

Race BMX Headsett

  Filter
Farger
Merker
Headset-type
Starnut
Compression -Bolt

Et Race BMX headset er mer enn bare kulelagrene

For å snu styret på en race BMX fritt er et BMX headset nødvendig. Et BMX headset er laget av kulelagre, en c-ring og en top cap. I noen tilfeller er headset spacers inkludert. Dette vil bli nevnt i produktspesifikasjonene hvis det er tilfellet. Noen sykler og rammer har selv integrerte headset som bidrar til lavere høyde og gir et renere utseende.

Skal jeg velge et forseglet eller lukket headsett?

Den viktigste delen av BMX headsettet er kulelagrene. Headsettet kommer vanligvis med enten forseglede eller lukkede kulelagre. Hovedforskjellen mellom de to er at et forseglet kulelager ikke kan åpnes for rengjøring siden det er forseglet trenger du vanligvis ikke å rense dem.

Lukkede lagre, derimot, kan åpnes for rengjøring ved å fjerne gummi skjermene.

Gi ditt nye BMX headsett et godt lag fett

Når du bytter ut BMX headsettet anbefaler vi at du gir de nye delene litt fett. Dette vil gjøre rengjøringen og utskiftningen enklere neste gang. Fettet er enda viktigere. Hvis du eier et lukket BMX headset vil du kunne enkelt åpne headsettet for rengjøring eller bytte av kulelagrene.

Hold det stramt

Vi anbefaler å stramme BMX headsettet en gang imellom. Et løst headset er vanlig, men kan fikses veldig raskt. Verktøyene du trenger er avhengig av BMX sykkel stammen og headsettet, men en 6 mm unbrakonøkkel er det mest vanlige.

Begynn med å miste pinboltene på hver side av stammen. Stemmen din skal nå være fri til å rotere. Deretter strammer du kompresjonsbolten. Begynn ved å stramme kompresjonsbolten sakte. Rykk styret fram og tilbake foran og bak for å teste har gått fint. Stram stengeboltene, og du er klar til å kjøre.

Pass på at du ikke strammer headsettet for stramt - Et headset må kunne spinne/ rotere.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser