Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Skismøring for langrennski

Skismøring typer for langrenn

Når du er ute på ski i lengre perioder, vil du virkelig ha skiene dine i toppstand, noe som gir deg både optimal glid og spark. Kick og glidevoks er de mest kjente typer langrennsvoks. Dessuten er en annen type sparkvoks som også er kalt 'klister' er også mye brukt.

Glide voks er en langrenn ski voks som gir deg mer fart og selvfølgelig en bedre glide. Glidevoks gjør at fremre og bakre ski er mer glatt, og gir deg en bedre glide.

Til sammenligning er sparkeboksen langrenns voks som sikrer et optimalt grep på snøen.

Sammenlignet med glidevoks er sparkvoks en myk og klebrig voks som gir deg et godt grep og et bedre spark. For å få best mulig grep, er sparkvoks laget for forskjellige temperaturer.

Den andre typen sparkvoks som tilbys er kalt klister og er en langrennsvoks brukt til enten isete eller slurpete forhold.

Selv om du kan kjøpe voks i spray, væsker, geler og pulver, foretrekker mange skiløpere fortsatt en gammeldags blokk av vanlig voks. Dette er også den mest autentiske måten å vokse på ski, men også en velprøvd metode.

Dermed ikke sagt at de andre produktene er mindre effektive og ikke så gode. Det er først og fremst et spørsmål om personlig preferanse.

Riktig ski voks for riktig temperatur

Både glidevoks, sparkvoks og klister produseres for forskjellige temperaturer og fuktighet. Derfor er det alltid en god ide å ta med noen forskjellige voks til skitur fordi været kan være ganske uforutsigbart i fjellet.

Skivoks, som er optimal for varmere temperaturer, er vanligvis mykere og enklere å bruke enn hardere voks som er optimalisert for lavere temperaturer.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser