×
Meny

Junior

  Filter
Farger
Merker
Lengde

Velg riktige Junior Langrennsski - første gangen

Langrenn er en fantastisk sport og en fantastisk mulighet for familier til å tilbringe litt kvalitetstid sammen. Når det er sagt, så kan langrenn lett skiftes til å være en svært fysisk og utmattende sport - hvis det er dette man har som mål.

"Dårlig utstyr, utstyr, som ikke passer, eller ski, som er altfor dårlig forberedt til snøforholdene - alt dette kan lynraskt gjøre alt som heter langrenn og ski til en negativ opplevelse som barnet fort kan ende opp med å ta med seg videre i livet."

Dette sitatet er hentet fra en kanadisk foreldreguide for langrennsutstyr. Og denne uttalelsen treffer virkelig spikeren på hodet mht. hvor utrolig viktig det er å skaffe barna riktig samt godt nok utstyr tidlig helt i starten av "skikarrieren" - for at de skal få gode nok opplevelser til å ønske og fortsette med langrenn.

Hvor lange bør Junior Langrennsski være?

Når man skal velge langrennsski til junior, da er en god tommelfingerregel at skiene er lange nok til at de rekker opp til rett under håndleddet av den unge skiløperens utstrakte arm. Men det er fortsatt viktig å påpeke at dette faktisk er en tommelfingerregel, mange produsenter har deres egne anbefalinger. Denne informasjonen vil du altså finne under de enkelte produktspesifikasjonene.

Mesteparten av våre Junior Langrennsski kommer med ulike lengder som ligger på mellom 100-170 cm (39 - 66 tommer). Vi har også et par ski som bare kommer i én eller to lengder.

Når barnet har utviklet de mest grunnleggende på barneskiene, da er det på tide å ta steget videre opp med langrennsski. Når det gjelder Junior Langrennsski, så anbefaler vi at lengden på skiene er ca. 10 cm høyere enn personhøyden på selve skiløperen. Langrennsskiene til disse unge lovende skiløperne fås både som smørbare eller smørfrie.

Ved å velge smørebare ski så inviterer man dermed junior til å bli mer involvert i forberedelsesfasen av skiene. Smøring/voksing av ski sammen med barnet kan raskt bli en koselig aktivitet som også vil utdanne barnet litt når det gjelder hvordan langrennsski responderer på snø, klima og temperaturer.

SkatePro