Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Kjøp av alpine ski bindinger

Hva er alpine ski bindinger?

Kort sagt, ski-bindingen er det som holder deg koblet til skiene dine. Det er en forskjell mellom de ulike bindingsformene - alpin, telemark eller touring. Her skal vi snakke om alpin, som er montert på piste, all mountain, race, freestyle og freeride ski. Den typen alpine bindinger du velger, bestemmes ofte av stilen du vil kjøre og på ferdighetsnivået ditt.

De ulike delene på en alpin binding

Alle alpine bindinger er laget av to hoveddeler - tå og hæl del. På begge av de finner du DIN-systemet som er ansvarlig for å låse opp bindingene dine hvis du faller. Vil du vite mer om DIN og hvordan du beregner DIN-verdien - Kan du sjekke ut vår DIN-kalkulator.

Tådelen av bindingen din har også en anti-friksjonsplate / anti-friksjonsenhet (AFD) og horisontale vinger. Disse vingene er ansvarlige for å slippe støvelen fra bindingen sidelengs for å hindre vridning skader på ankelen.

Hælstykket har derimot vertikalt frigjøringssystem som forhindrer forstyrrelser i fremdriftsfall. Et tillegg til hælstykket er også bremsen kalt stopperen. Bremsen sørger for at skiene dine ikke kjører nedover dalen, og slår treffer andre skiløpere på veien, dersom du faller og bindende slipper skistøvlen. På alle alpinanlegg er det påkrevet med et bremsesystem. Bremsene har også andre funskjoner, de holder skiene sammen når du stabler og transporterer dem. Når du fester støvlenet, løfter bremsen seg og du er klar for action.

Typer av alpine bindinger

Den store forskjellen kommer i måten de er montert på skiene. Du kan enten ha dine alpine bindinger forhåndsmontert av produsenten, noe som betyr at de allerede har en optimal forhåndsinnstilling, eller så kan du kjøpe dem separat. Hvis bindingene ikke allerede er montert, er det to andre alternativer - spormontert eller boremontert.

Spor montert

Sporfestede bindinger er festet til en plate som har blitt boret på ski av produsenten. Da trenger du bare å velge bindingene som passer til platesystemet og skyv dem på plass.

Fordelen med spormontering er at produsenten plukker de optimale platene, slik at du får best mulig ytelse ut av skiene. En annen fordel er at disse bindingene er enkle å justere om du vil låne dine ski til en venn.

Bore montering

Boremonterte bindinger er som navnet antyder, boret direkte på ski uten ekstra spor / plate. Dette bør gjøres av en profesjonell og ikke hjemme siden spesialverktøy er påkrevd. Siden disse bindingene er boret og limt direkte til skien, kan du normalt ikke justere det i lengderetningen så mye som de spormonterte bindingene. De passer hovedsakelig til skiløperens spesifikke støvel lengde.

Fordelen med disse er at du kan montere bindende på dine ski. Du trenger ikke å vurdere sporsystemet. Denne typen montering er normalt foretrukket av freeride, freestyle og touring skiløpere på grunn av friheten de har får å tilpasse setupet til deres kjørestil.

Hva er Alpin Ski Binding DIN / ISO?

HVORDAN FINNer DU 'DIN' VERDIen

Verdien av DIN (Deutsches Institut für Normung - tidligere Deutsche Industrie Norm) justering på alpin ski bindinger indikerer på hvilket nivå frigjøringen av bindingen ved fall skal skje. Denne verdien er også referert til som ISO. Den er laget for å optimalisere sikkerheten og håndtere kraftige landinger. Bindingen må slippe nøyaktig når skiløperen faller for å unngå skader på kroppspunkter som knær, hofter etc.

Det er viktig at DIN-verdien på tå- og hælbinding er innstilt i henhold til deg.

DIN-innstillingen må stilles inn riktig på ski bindinger for både barn og voksne.

Justering av DIN-verdien gjøres på både tå- og hældelen av alpinskibindinger. På bindingene finner du det spesifikke DIN-verdiområdet. På denne måten kan du justere når den løser ut (DIN-verdi) for å passe dine ferdigheter, vekt, høyde og alder.

VI HJELPER DEG Å SETTE RIKTIG 'DIN' VERDI PÅ DINE SKIBINDINGER

Når du bestiller ski med bindinger inkludert hos oss, får du mulighet i kassen til å beregne din DIN-verdi. På denne måten kan vi montere og justere bindingene dine perfekt etter dine ferdigheter, vekt, høyde og alder.

Slik ser DIN-kalkulatoren ut når du bestiller ski og bindinger hos oss:

DIN / ISO

I dag opprettholdes standarden for skibindingsmekanismen av International Organization for Standardization (ISO) – organisasjonen som har videreført standardiseringen fra Deutsches Institut für Normung (DIN).

Selv om det har endret seg fra en organisasjon til en annen, er det opprinnelige navnet på denne fortsatt mye brukt for å beskrive beregningene - DIN.

ISO 11088: 2006 spesifiserer monterings-, justerings- og inspeksjonsprosedyrer for ski-bindingsmekanismer.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser