MENY

Kjøp av skøyter

Når du overveier å kjøpe skøyter er det her noen få tips som hjelper deg med å finne de skøytene som passer deg best.

Du har kanskje noen gamle skøyter til å ligge på loftet. Ofte er det en god ide å la de ligge der og kjøpe noen nye i stedet. Moderne skøyter gir nemlig en større skøyteglede. De gir langt bedre støtte, så du unngår å vrikke og bli trøtt i foten. I tillegg er skinnene bedre og gjør at du kommer lettere fremover.

Hvilke typer skøyter finnes det?

Her er en liten oversikt over de forskjellige typer av isskøyter som finnes.

Ishockey skøyter

Denne skøytetypen består av et stiv skall med god polstring så den er ganske komfortabel å ha på seg, tross den harde skallen. Den er utformet så støvelen yter god støtte til ankelen og foten. Skøyten har en kort buet skinne, som gjør den rask og enkel å manøvre, men mindre velegnet til å skøyte lange turer.

Kunstløpskøyter

Den klassiske isskøyte med lær-støvel og hæl samt en lang skinne med pigger på tuppen. Piggene brukes til å gi avsett ved hopp.

Moderne kunstløpskøyter med støvler i plastikk eller kunststoff yter bedre støtte enn den klassiske lær-modell, og de har en kraftigere polstring.

Speedskøjter

Denne typen skøyten er galget til raske renn. Støvelen er uten ankelstøtte og sitter helt tett inntil foten. Skinnen er lang og slank.

Kan kun anbefales til rutinerete skøyteløpere.

Ishockey skøyte eller kunst skøyte?

Vi anbefaler ishockey skøyter til alle nybegynnere - både barn og voksne. De støtter godt og er som regel mer komfortable enn kunstløpskøyter til samme pris.

Kunstløpskøyter er det riktige valget hvis du ønsker å gjøre kunstner på isen. Kunstløpskøyter av plastikk og kunststoff støtter bedre enn tradisjonelle lærstøvler, og derfor anbefales det ikke å velge lærstøvler til barn og nybegynnere.

Hvis du er i tvil om hvilken type skøyte som passer deg, så kan du ved de fleste skøytehaller og isbaner leie skøyter.

Bruker du kun skøyter noen få ganger i året, er det ingen grunn til å bruke mange tusen kroner på skøyter. På den andre siden så er de billligeste isskøyter (200-400 kr) så myke at de ikke gir tilstrekkelig støtte om anklen.

Kjøp den riktige størrelsen

Det er viktig at du ikke kjøper isskøjtene for store. Prøv med de strømper som du vil skøyte i. Skøytene skal sitte tett uten å stramme. Når lissene/spennene er løsnet og foten dyttes helt frem, skal det akkurat akkurat være plass til en finger bak hælen.

Barn vokser raskt, og derfor kan de raskt vokse ut av et par skøyter. Noen fitness skøyter fås nå i justerbare modeller til barn, hvor støvelen helt enkelt kan utvides 3-4 størrelser. Justerbare skøyter er kvalitetsmessig fullt ut på høyde med alminnelige modeller, og kan være et godt valg til barn.

Du kan bruke en av vore størrelsesguider hvis du er i tvil om hvilken størrelse som passer til deg. Vi har størrelsesguider for følgende merker: CCM, Roxa og Powerslide. Du finner også en link til guidene på produktsidene for de enkelte skøyter.


Se vårt utvalg av skøyter


Se også guidene Kjøp av ishockey skøyter og Pleie av skøyter

Produkter

Populære produkter

Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Motta e-mails med gode tilbud, tips og produktnyheter (starter i 2017).
               
Trygg e-handel