Jul
Bestill innen 16. des.  -  Les mer
×
Meny

Hvilke Skøyter til Barn og Voksne bør du kjøpe?

Lær om dine muligheter når du skal velge de riktige skøyter til barn og voksne. Hockeyskøyter er raske, manøvrerbare og gir god støtte for foten, noe som gjør dem ideelle for nybegynnere. Hybrid skøyter er også et godt valg for nybegynnere som kun trenger dem for hyggeturer. Lyst til å øve på hopp, piruetter og andre tekniske triks, gå for kunsløpsskøyter.

Bruker du kun skøyter et par ganger i året, er det ingen grunn til å bruke tusenvis av penger på dem. Du kan få billige skøyter ned til et par hundre kroner, men du skal også være klar over at de dyrere skøyter gir bedre komfort og støtte rundt ankelen.

Kjøp skøyter i riktig størrelse

Det er viktig at du ikke kjøper skøyter som er for store - spesielt kunstskøyter, siden det er viktig å ha absolutt kontroll over bladet for å utføre triks. Skøytene skal sitte som de skal, uten å stramme for mye. Når lissene/spennene er løsnet og foten er skjøvet helt fram, skal det knapt være plass til en finger bak hælen. Det er også en god idé å prøve skøytene med de sokkene du har tenkt å skøyte i.

Mange skøyter til barn er også justerbare i modellene, noe som betyr at støvelens lengde kan ganske enkelt forlenges. På den måten kan barnet vokse ca. 3-4 størrelser med skøytene. Justerbare skøyter er ment for "hyggeskøyting", og kvalitetsmessig er de på linje med alminnelige modeller. Vi anbefaler derfor justerbare skøyter, hvis ditt barn er i voksealderen, og behøver barneskøyter for moro og lek.

Vi anbefaler alltid at du leser våre størrelsesguider hvis du er i tvil om hvilken størrelse du bør velge. Du kan finne en link til dem på de enkelte produktsidene.

Hockeyskøyter - for fart og nybegynnere

Som navnet tilsier, er ishockey skøyter designet for hockey, men de er likevel godt egnet for generell skøyting på isen, om du er nybegynner eller ønsker å komme raskt opp i fart.

Skøyten består av et stivt skall som beskytter føttene mot slag i en hockeykamp. De er godt polstret, så den er behagelig å ha på til tross for det stive skallet, noe som også er akkurat det som gjør de godt egnet for nybegynnere. Støvelen er laget for å gi god støtte for ankelen og foten. Bladet er kort og kurvet, noe som gjør skøyten optimal for rask akselerasjon, så du kommer raskt opp i fart, men mindre egnet for lengre turer. Siden man ikke gjør triks og kunster på ishockey skøyter, er det ikke takker i spissen av bladet som på kunstløpskøyter, slik at det er lettere å holde balansen siden du ikke risikerer å sitte fast i isen.

Hos SkatePro tilbyr vi hybrid skøyter med det samme bladet som ishockey skøyter, men en myk støvel slik du kjenner fra fitness rulleskøyter. Derfor, hvis du er vant til å kjøre med en myk støvel fra trening rulleskøyter, vil du få den samme behagelige følelse. Du kan dermed få en enkel overgang fra dine rulleskøyter til dine is skøyter. Hybrid skøyter er kun egnet for hygge skøyting på isen.

Kunstskøyter - for triks og kunster

Kunstløpskøyter er for de som ønsker å gjøre triks på isen. Med tåhakkere i tuppen av bladet, som brukes for å sparke fra med, kan du med de klassiske kunstskøyter utføre ulike triks som piruetter og hopp. Det er nok med 3-4 takker.

Støvelen på denne type skøyter er tilgjengelig i enten lær eller kunstlær. Lærstøvler finnes i de dyrere skøytene, som brukes for profesjonelt bruk. I dette tilfellet er støvelen vanligvis hardere og dermed mindre behagelig å ha på, men gir tilgjengjeld mer ankelstøtte. Boots av plast er vanligvis mer behagelig å ha på, men gir mindre ankelstøtte. Det finnes dog moderne kunstskøyter i kunstskinn, som gir bedre støtte enn lærstøvler, og har kraftigere polstring, som gjør dem behagelig å ha på.

Hybrid skøyter

For økt komfort finnes noen skøyter for barn som en hybrid skøyte som består av en myk støvel som vi kjenner fra trenings skøyter. Bladet kan enten være et blad som på hockeyskøyter eller kunstløpskøyter med tåhakker. Ishockey skøyter som allerede er godt polstret er vanligvis ganske komfortable, så det er en smakssak om du velger hybrid skøyter eller hockeyskøyter for ditt barn. Derimot, tilbyr kunstskøyter vanligvis ikke samme komfort, så her kan det være en god idé å kjøpe en hybrid skate med en kunstskøyte blad for de yngre barn. Dermed kan barnet øve triks uten at det går ut over komforten eller støtten. Design-messig, har disse skøytene naturligvis ikke lenger det klassiske utseendet til kunstløpskøyter.

3-i-1 skøyter for barn

Har barnet ditt også ønsker om å stå på vanlige rulleskøyter, tilbyr vi 3-i-1-skøyter, som består av en støvel som man enkelt kan montere enten et is blad, inline hjul eller side-by-side hjul. Slik kan skøytene brukes både ved sommer og vintersesongen, uten å måtte investere i tre ulike par. Kvaliteten og ytelsen til hver del er ikke så god som hvis du kjøper dem hver for seg, men det er et utmerket valg hvis det er bare for bruk av og til.

Hvis du fortsatt er i tvil om hva slags skøyter som er riktig for deg, kan det være en god idé å starte med å leie noen skøyter i skøytehallen eller på skøytebanen, for å finne hva du foretrekker.

Se vårt store utvalg av skøyter

Eller les: Kjøp av hockeyskøyter og vedlikehold av skøyter

Sitter inne med spørsmål og trenger ytterligere råd, kontakte oss gjerne på telefon eller mail.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser