Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Hjelmens levetid

Du bør bytte ut hjelmen hvis det har sprekker eller bulker. Samtidig skal spenner, stroppene og en evt. justering av størrelse være pent og uskadd.

Din hjelm - sykkelhjelm samt skatehjelm - lever ikke evig. Det er derfor viktig å ta hensyn til skader og slitasje, noe som reduserer hjelmens evne til å beskytte optimalt. De neste avsnittene forteller vi når du bør bytte hjelm, og hvordan du kan finne ut om den må skiftes ut.

Når bør jeg bytte ut min hjelm?

Alle skatehjelmer eller sykkelhjelmer bør skiftes etter et alvorlig slag, selv om det ikke er noen åpenbare skader på hjelmen. Faktisk kan den få en sprekk inni, uten at du ser det. Svette kan også bidra til å ødelegge skummet, som det indre skall er fremstilt av, som sørger for at den er støtabsorberende. Hvis skummet viser tegn på å være slitt eller ødelagt, bør du bytte ut hjelmen.

Det anbefales at du bytter en hjelm hvert 5. år ved regelmessig bruk.

Med at barnet vokser, er det også viktig å merke seg at hjelmen sitter som den skal og beskytter som den skal.

Hvordan undersøker jeg min hjelm?

Hvis du svarer ja på et av spørsmålene under, er det en indikasjon på at din skatehjelm eller sykkelhjelm er i dårlig forfatning og bør byttes ut:

  • Har det ytre skallet sprekker, skraper eller bulker? Undersøk det ytre skallet. Hvis fargen har bleknet, kan det være en indikasjon på at hjelmen bør byttes, siden UV-stråler, vind og regn kan forårsake at plasten blir myk.
  • Er det tegn på sprekker eller slitasje i det indre skallet? Snu hjelmen rundt, ta paddingen ut og inspisere det indre skallet.
  • Fungerer spennet eller remmen dårlig? Sjekk at spennen smekker riktig sammen, og at stroppene er uskadde og pene.
  • Er det problemer med å løsne og spenne størrelsesjusteringen? Noen hjelmer har en roterende skive i nakken, som kan brukes til å justere størrelsen for en tilpasset form og bli mer komfortabel å ha på. Virker ikke spennet optimalt, bør hjelmen utskiftes.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser