×
Meny

Kjøp av Alpinstøvler

Å finne de rette skistøvlene er en viktig del av en god opplevelse når du går på ski. Denne guiden hjelper deg å velge skistøvler som passer for nettopp deg.

Skistøveler har flere funksjoner: For det første må skistøvlene være behagelige å ha på seg, og de må også kunne holde føttene varme. I tillegg må de kunne måtte overføre dine bevegelser ned til skiene dine. Siden utsiden av skistøvlene består av et hardt plastskall, er god passform og komfort ekstremt viktig for at foringen skal kunne passe perfekt til dine føtter.

Skistøvler av høy kvalitet vil til slutt tilpasse seg bedre til føttene som bruker dem. Nedenfor kan du lese om noen vilkår som du bør være klar over.

Størrelse på Alpinstøvler

Størrelsessystemet som brukes til å måle skistøvler heter Mondopoint og viser til den indre lengden på foringen i antall centimeter (cm). Det er viktig å få nøyaktig riktig størrelse på dine nye slalomstøvler. De skal hverken være for store eller for små, da dette kan potensielt ødelegge en god skitur, men med riktig størrelse vil du ha mye moro med skiene.

Finn riktig passform på Slalomstøvler

Du kan lett være i tvil om hvor tette alpinstøvlene må passe. En god tommelfingerregel er at du skal kunne bevege tærne, men hælen skal sitte relativt tett. Du skal føle at hele skistøvelen sitter tett rundt foten din, og det skal ikke være noen trykkpunkter på foten din, som er betydelig større enn andre steder på foten din. Det er veldig viktig at støvlene dine er behagelige å ha på seg.

Flex på Alpinstøvler

Flex på alpinstøvler indikerer hvor hardt eller mykt det ytre skallet er. Jo høyere tall, jo stivere bagasjerommet. En stivere skistøvel sender dine bevegelser mer presist til skiene. Dette er en fordel for dyktige skiløpere, men en ulempe for nybegynneren. Et lavt tall på flex er mer tilgivende, mens et høyt flex-nummer er mer følsomt og direkte i kontrollen. Herrer bruker som regel en flex på mellom 80 og 130, mens kvinner bruker vanligvis en flex på mellom 65 og 110.

Spenner på Skistøvler

De fleste alpinstøvlene våre har 3-4 spenner, noe som sikrer godt tak i foten. De fleste slalomstøvler for barn har imidlertid bare to spenner. Spennene er vanligvis laget av plast, mens på pro-alpinstøvler er de ofte laget av metall.

Produkter

SkatePro