MENY

Kjøp av alpinstøvler

Det er viktig å velge de riktige slalomstøvlene hvis du ønsker å være sikker på å ha en god opplevelse på ski. Les denne veiledningen før du velger skistøvler.

Alpinstøvlene dekker flere oppgaver. Først og fremst skal skistøvler være behagelige å ha på, og de må også være i stand til å holde på varmen i føttene. I tillegg skal de overføre dine bevegelser inn i skiene. Siden utsiden av alpinstøvlen består av en hard plast skall, er en god passform og komfort veldig viktig for innerstøvlen for å passe perfekt til føttene dine.

En kvalitets skistøvel vil tilpasse seg bedre til føttene dine etter hvert som bruker den. Her kan du lese om noe bør du være klar over når du kjøper alpinstøvler.

Størrelse på alpinstøvler

Størrelses systemet som brukes til å måle skistøvel størrelser kaller man Mondo point, dette henviser til det indre målet av innerstøvelens lengde i cm. Det er viktig å få riktig størrelse på dine nye alpinstøvler. De skal verken være for store eller for små, siden det potensielt kan ødelegge en god ski. Men med riktig størrelse oppnår du mye glede med skiene.

Passform på alpinstøvler

Man kan lett bli i tvil om hvor tett slalomstøvlene dine skal sitte. En god regel er at du skal kunne vippe tærne mens hælen sitter godt fast. Du skal føle at hele slalom støvelen sitter tett på foten din, og det må ikke være noen punkter hvor presset på foten din er større enn andre steder på foten. Det er veldig viktig at støvlene er behagelige å ha på.

Slalomstøvel flex

Flexen på en alpinstøvel indikerer hvor hard eller myk ytre skallen er. Jo høyere tall, jo stivere støvel. En stivere støvel overfører bevegelsene dine mer presist til skiene. Det er en fordel for ekspert skiløpere men ufordelaktig for nybegynnere. Et lavt flextall er mer tilgivende mens et høyt flextal er mer kontant. Herreflex ligger mellom 80 og 130 mens dameflex ligger mellom 65 og 110

Alpinstøvel spenner

De fleste av våre slalom støvler er med 3-4 spenner som sikrer godt grep på foten. Men de fleste barnealpinstøvler er bare med to spenner. Spennene er vanligvis laget av plast, men i toppskistøvler er de ofte laget av metall.

Produkter

Populære produkter