MENY
×

Kjøp av alpinstøvler

Passformen og forskjellen mellom billige og dyre støvler er viktige parametere når du kjøper nye all-mountain skistøvler. Husk at det kan være forskjeller i skistøvler for damer og herrer, og du kan få justerbare barneskistøvler som barn kan vokse i.

Billige eller dyre alpinstøvler?

De fleste vil merke en forskjell når de setter foten i en billig eller en dyr skistøvel. Kvaliteten merkes eksempelvis på passformen, hvor ergonomiske korrekte de er og hvordan den følger konturene på foten. De dyre alpinstøvler kommer også med flere funksjoner i form av cuff-justering, elektronisk oppvarming, ekstra polstring og flex-nivå. De har også ergonomisk utformede innvendige støvler som kan være varme-formes. Noe som ytterstøvelen også kan i noen toppmodeller. I tillegg er de dyreste skistøvlene, som ofte er beregnet for viderekomne, laget av et dyrere plastmateriale som gjør fleksibiliteten av skistøvler stivere når du lener deg framover. Noe som igjen krever bedre teknikk av alpinkjøreren.

Forskjellen mellom skistøvler for dame og herre

Noen skistøvler for damer har en justerbar cuff slik at det er mer plass i leggen. Cuffen er den øvre delen av støvelen. I tillegg er innerstøvelens ergonomi, for eksempel ved hælen, ofte designet til å passe kvinners føtter. Skistøvler til menn har generelt høyere flextal som gjør støvelen stivere og derfor krever mer muskelstyrke og vekt å bøye støvelen. For mer informasjon om hvilke flex du behøver kan du lese vår størrelsesguide til alpinstøvler.

Justerbare barneskistøvler

Det kan være gunstig å kjøpe størrelse justerbare alpinstøvler til barn. De kan med det vokse med sine støvler. Noen barneskistøvler er også tilgjengelig med et flex-nummer som spenner seg fra 30-80. Jo høyere flex-tall, jo stivere er støvelens flex og jo bedre teknikk er nødvendig.

Hvis energioverføring er et viktig parameter for barnet ditt, bør du ikke velge en støvel som er justerbar. Ikke-justerbare alpine ski støvler vil i virkeligheten være i stand til å levere en mer optimal energioverføring. Dette kan være viktig for barn som er svært erfarne og derfor trenger støvler som støtter dem i deres videre utvikling.

Skistøvler for freeride og freestyle

I motsetning til de mest vanlige og utbredte alpinstøvler som brukes for all-mountain, finnes det også freeride alpinstøvler som er spesielt optimalisert for off pist/ freeride. Det finnes også freestyle støvler som er optimalisert for kjøring i parken på hopp og halfpipe. Støvler for parken er også ofte utformet med optimert støtdemping, noe som er spesielt bra når du lander dine triks.

Mange freeride støvler er designet lettere enn all-mountain ski støvler og er derfor lettere til å gå skiturer opp i fjellet med. De har færre eller forskjellige spenner for å gi større fleksibilitet. Freeridestøvler (også kalt touring støvler) har en "walking" modus, som gjør det enklere å gå turen opp fjellet. Noen touring støvler har et tynnere plast skall for å redusere vekten og kan være tilpasset spesialiserte bindinger.

Støvelspenner

Mange støvler har 3-4 spenner, noe som gir god feste på foten. Men de fleste barneskistøvler har bare to spenner. Spennene kan være produsert i enten plast eller metall (som regel aluminium eller magnesium).

Mange av spennene på støvler til voksne er justerbare, slik at du får det mest perfekte spennet.

Støvler, der vekt og fleksibilitet, for eksempel ved touringstøvler og freestylestøvler, er viktige elementer. Disse har oftest to spenner med en kombinasjon av en powerstrap eller lignendes. Dette reduserer vekten og kan øke fleksibiliteten.


Kontakt oss for ytterligere råd og veiledning hvis du fortsatt har noen spørsmål. Vår kundeservice er alltid klar til å hjelpe deg.

Populære produkter