×
MENY

Kjøp av sparkesykkel

Denne guide inneholder en rekke tips til å finne den helt riktige sparkesykkel. Les den før du kjøper, så du er sikker på å få en sparkesykkel du blir fornøyd med.

Sparkesykler er forskjellige, og det er viktig at du finner en som passer til dine behov. Sparkesykler brukes primært til lek, transport og tricks.

Du er velkommen til å kontakte oss hvis du er i tvil om hvilken sparkesykkel som passer til ditt behov.

Sparkesykkel til lek

Det tilbys mange sparkesykler på markedet, som ikke nødvendigvis er av spesielt god kvalitet. Det er viktig at du vet, hva du skal legge merke til:

 • Høydejusterbar: Kan høyden av baren justeres og har den en hurtigspenne?
 • Er den sammenleggbar: Hvordan legges den sammen? Er det mange bolter, som kan falle av eller er det en raskt måte å løsne foldemekanismen?
 • Hva er den maksimale brukervekt? Denne burde ikke overskrides.
 • Er hjulene laget av pu gummi eller plastikk?
 • Kan kulelagerne skiftes ut?

Vi anbefaler at du kjøper en trick sparkesykkel til barn over 8 år, selv om den skal brukes til transport. Ingen av våre sparkesykler i barne- og fun-kategorien holder til tricks og ramper!

Sparkesykkel til tricks og freestyle

Hvis du bruker sparkesykkelen på ramper og til tricks, skal du velge en modell som kan klare store belastninger. Både headset, sveisninger og metallet blir utsatt for store belastninger, spesielt hjulene da de på en trick sparkesykkel ikke har noen støtabsorbering. Derfor er det spesielt viktig at du regelmessig etterspenner alle bolter og headsettet!

Disse tingene skal du være oppmerksom på:

 • Onepiece deler: Er baren og forgaffelen one piece? Onepiece deler holder generelt lengre.
 • Er kjernen i hjulet laget av solid metall? Solid core hjul holder lengre enn plastikk kjerner.
 • Hvilket compression blir brukt? HIC, SCS, ICS eller et annet system. Compression systemet avgjør, hvordan du skal vedlikeholde din sparkesykkel og hvor godt baren snurrer.
 • Kvaliteten av headsettet: høy kvalitets headsets holder lengre og gir et bedre spin.
 • Er det lettvekt eller vanlig? Letvekts sparkesykler går raskere i stykker
  enn vanlige, tyngre sparkesykler, men blir brukt mye av erfarne riders.

Trick sparkesykler bruker hjul med en diameter fra 98mm til 110mm, som gir maksimal kontroll og akselerasjon. Trick sparkesykler kan også fint brukes til transport, men er ikke så behagelige å kjøre på på lengre strekninger. I tillegg er trick sparkesykler også lavere enn transport sparkesykler.

Se også vår guide Alt om trick sparkesykkel her.

Sparkesykkel til transport

Sparkesykler til transport er større og høyere enn trick og fun sparkesykler, og kjører med større hjul: 120mm og større.

Disse tingene skal du være oppmerksom på:

 • Høydejusterbar: Kan høyden av baren justeres og har den en hurtigspenne?
 • Er den sammenleggbar: Hvordan legges den sammen? Er det mange bolter, som kan falle av eller er det en rask måte å løsne foldemekanismen?
 • Hva er den maksimale brukervekt? Denne burde ikke overskrides.
 • Er hjulene laget av pu gummi eller plastikk? Myk gummi er mer behagelig å kjøre med.
 • High rated kulelager? Vi anbefaler Abec 5 eller over for transport sparkesykler.
 • Noen av transport sparkesyklene kan brukes av voksne.

Bruk aldri en transport sparkesykkel på ramper eller til tricks. Sparkesykkelen vil gå i stykker og reklamasjonsretten bortfalder.

Vedlikehold og litt mer om sparkesykler

Det finnes ikke noen sparkesykler, som ikke krever vedlikehold. Ingen sparkesykler tåler vann, fukt og sand. Alle sparkesykler kan desverre gå i stykker, uansett hvor forsterket delene er, da belastningene på delene er ekstreme når man kjører. Man lander ofte skeivt når man trickser, hvilket belaster delene skeivt og mot deres forsterkninger.

Vedlikeholdelse er avgjørende for levetiden på alle sparkesykler, og vi henviser til din sparkesykkels bruksanvisning. Men vi anbefaler alltid, at du regelmessig spenner alle bolter etter og renser kulelagerne. Mange riders kjøper regelmessig nye kulelager, da disse på grunn av belastningene og støt slites ut raskt.

Takk fordi du leste vår kjøpeguide til sparkesykler. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du er i tvil om hvilken sparkesykkel som passer til ditt behov.

Med vennlig hilsen

SkatePro's sparkesykkeleksperter

Se vårt utvalg av sparkesykler

Les også guiden Alt om trick sparkesykler
Les også Reklamasjon & vedlikehold av sparkesykkel