×
Meny

Kjøp av våtdrakt

Når du får din første, eller din neste våtdrakt, er det noen viktige ting å tenke på som:

  • hvordan og hvor vil du bruke den
  • tykkelse
  • design

Våtdrakten er en neoprens klæsplagg som er beregnet for vannsporter som surfing, wakeboarding, kitesurfing etc, samt fritidsaktiviteter som tubing, den holder deg varm og komfortabel i vannet. Barne våtdrakter brukes også ofte som svært beskyttende lag for soleksponering og kaldt vann.

Folk tror ofte at våtdrakten skal holde dem tørre, men det den faktisk gjør er å slippe inn et tynt lag med vann som din egen kropp varmer opp.

1.Type våtdrakt og tykkelse baser på temperatur som en nøkkelfaktor

Før vi kommer til tekniske egenskaper, bør vi ta en rask titt på hvilken vannsport du driver med. Normalt er det fire hovedtyper av våtdrakter - hette fullsuit, fullsuit, shorty (også kjent som springsuit) og Long Johns. De kan også variere, for eksempel, full dress med korte ermer, eller shorty med lange ermer.

Siden hovedformålet med våtdrakten er å holde deg varm, velger du typen våtdrakt mye utfra temperaturen på vannet / luften der du vil bruke den. Chillfactor er også å bli vurdert her.

For eksempel, vindsport som surfing, kitesurfing, windsurfing krever tykkere, henholdsvis varmere våtdrakter. Likevel, trenger de å være fleksible og holdbare, så du trenger definitivt en god kvalitet på våtdrakten. Wave skimboarding er likt. I utgangspunktet, i disse kategoriene er det bra å kjøpe en full drakt som det første kjøp og en langermet / kort ermet kort som sekundær.

På den annen side er innlands surfing normalt varmere og i roligere farvann, så det er mindre behov for store våtdrakter (for eksempel wakeboarding, flatland skimboarding, vannski). Her ville det første kjøpet vært en shorty (lang / kortærmet) og den andre ville være en fullsuit for vinter / off season.

SUP og kajakk er ofte utført i Long John (og et vindtett lag, om nødvendig) på grunn av den konstante bevegelsen av skuldre og armer, noe som kan være litt vanskeligere og irriterende i en tykk full suit våtdrakt.

Vi laget en diagram for å gjøre det enklere å velge riktig tykkelse og type våtdrakt avhengig av vannet du skal være i. Så det er veldig viktig at du utforsker stedet på forhånd.

Husk at diagrammet gir en veiledning, men valget av våtdrakt varierer også basert på dine personlige behov og preferanser. Bunnlinjen er, du skal være varm og komfortabel!

2. Hvordan lese tykkelsen?

Variasjonen i temperaturer egnet er basert på aktivitetsnivå, utetemperatur og vekt. Så hold dette i tankene også. UV-lycraen som er nevnt for de varmeste forholdene, er en spesiell solkremt-skjorte som du kan bruke for å beskytte deg mot solen.

Som du kan se, er tykkelsen av neopren ikke alltid et rundt tall. Men hva betyr det når det er skrevet med to tall dividert med en skråstrek?

Det første tallet indikerer tykkelsen av neopren i overkroppen/ hofteområdet, og tallet etter skråstrek angir tykkelsen på armene og bena. For eksempel betyr 4/3 mm at våtdrakten din har en tykkelse på 4 millimeter ved overkroppen og 3 millimeter hvor den dekker dine lemmer. Dette er laget slik at du kan holde kjernetemperaturen på et komfortabelt nivå og samtidig ha bevegelsesfrihet til armene og bena.

3. Størrelse og design... ja, det er av betydning... Stor betydning

Størrelse

Å peke på riktig størrelse våtdrakt er viktig fordi den tettere passformen du kan få, uten å føle deg ubehagelig, jo mer isolert er du. Et god passformet våtdrakt skal passe som en andre hud og kunne holde dette tynne lag av vann mellom deg og drakten (men ikke for stram for å stoppe blodstrømmen). For å teste om våtdrakten din passer før du tar den med til vannet, løft armene over hodet og strekk. Det bør begrense litt, men ikke begrense deg til å gjøre dette. Gjør et par squats og padle med armene dine i luften - hvis du kan gjøre dette, så har du sannsynligvis en god passform.

Våtdrakten bør alltid føles tett rundt nakken din (men ikke kvele deg), siden dette er et lett sted for vann å komme inn.

Bortsett fra det får du våtdraktene i standardstørrelsen - XS, S, M, L, XL, XXL eller deres ekvivalenter i Storbritannia - 4, 5, 8, 10, 12, 14. Den eneste "bakdelen" du kan snuble over er hvis du ser en 'S' eller 'T' etter størrelsesindikatoren som står for korte og høye versjoner av standardstørrelsen. For eksempel betyr ST størrelse, størrelsen Small / Tall.

Design (glidelås og sømmer)

Når det gjelder design, har vi allerede nevnt at det er viktig hvor mye vann kommer fra nakken din, for eksempel. Glidelås typer og tilsynelatende er viktige design funksjoner som påvirker hvor mye vann inn / ut du får. Jo mindre jo bedre.

Bryst glidelås er det beste med hensyn til vanninngang fordi det er vanskeligere for vannet å komme inn og ut. Dette gjør bryst glidelås design varmere og er et relativt yngre design;

Glidelås bak gir enklere tilgang til vannet (men også for deg å komme i våtdrakten) og kan føles litt kaldere. Den bakre glidelås designet er også eldre i forhold til bryst designet, men det gir enklere tilgang og kommer til en lavere pris.

Front glidelås gir både deg og vannet veldig lett tilgang, og vanligvis virker disse våtdraktene kaldere enn resten

Sømningen er også viktig når det gjelder å holde deg varm og forhindre vann i å komme inn.

Flatlocksting betyr at neoprenpanelene er sydd sammen på utsiden og på innsiden av våtdrakten

Forseglet - refererer til at panelene er blinde søm og deretter limt for å stoppe vann fra å komme inn. Det er nødvendig for lavere temperaturer

Forseglet og tapet betyr at etter at det er sydd og limt, of tape har blitt plassert over limet på innsiden for å holde den varme luften fanget innvendig.

4. Hva gjør en våtdrakt god?

Som alle andre produkter kommer neopren i forskjellig kvaliteter. En god kvalitet neopren holder mye luft i seg, noe som gjør den til en bedre isolator og henholdsvis varmere. Den bør også være slitesterkt og elastisk.

I utgangspunktet gir en god våtdrakt mindre vann til å gå gjennom den, den passer og isolerer godt og er elastisk og slitesterk. Normalt mer strekk betyr mindre holdbarhet, men en god kvalitet våtdrakt kan være begge deler. Beste kvalitet våtdrakter er normalt 1 mm mindre tykke, holdbare, med mer strekk, mer komfort, og samtidig samme isolasjon som en tykkere på grunn av en god kvalitet neopren.

Klar for vannet?

Oppsummering:

  • Det første du bør tenke på er hvilken sport du skal bruke våtdrakten til
  • Du må ta vanntemperaturen i betraktning
  • Finn riktig størrelse
  • Velg en passende design

Og tilslutt - Ha det moro!

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser