MENY
×

Garanti på hjul?

Det finnes dessverre ingen hjul som tåler alt. Hjul som er laget for triks belastes ofte ekstremt hardt, og som alle andre hjul, har de en begrenset levetid. Når du øver på triks som tail whip eller 360 kan man lande skjevt og det sliter mye på hjulene. Hvis du gjentatte ganger lander skjevt, kan hjulets gummi løsne eller brekke av.

Hvordan kan avgjør man da om det er en produksjonsfeil eller ikke?Her ser du et bilde av et nytt hjul (høyre hjul) og et hjul som er relativt nytt, som viser mindre enn 30% slitasje (venstre hjul).


Hvis hjulet ser relativt nytt ut, med mindre enn 30% slitasje (som beskrevet tidligere), og gummiet har løsnet helt fra kjernen, kan det skyldes en produksjonsfeil (se bilde)


Hvis hjulet derimot, er slitt 40% eller mer og hjulgummiet er sprukket eller ødelagt - men fortsatt er festet til kjernen - er det ikke snakk om en produksjonsfeil (se bilde), men slitasje.Om du bremser så hardt at det bakre hjulet blokkeres, vil det oppstå et "flat spot" - "flat spot" er en del av omkretsen på hjulet som blir jevnt. Dette betyr at hjulet humper/hopper når man kjører på det. Et "flat spot" er ikke en produksjonsfeil, og gir derfor ikke grunnlag for en reklamasjon. Årsaken til et "flat spot" oppstår ved (feil) slitasje på sparkesykkelen - dette er uavhengig av hvor nytt, gammelt, eller hvor bra/dårlig hjulet er.

Populære produkter