×
Meny

Slipning av skøyter

Video kræver cookies

Accepter alle cookies for at se videoen
Accepter alle

Rammen på dine skøyter slites ut og du kan derfor med fordel slipe de skarpe igjen med jevne mellemrom.

Ishockeyskøyter

De fleste moderne ishockeyskøyter er slipt med radie-slipning, slik at kontaktflaten med isen er konstant ved flere forskjellige vinkler på den midterste halvdelen av skinnen. Dvs. det er alltid 3-4 cm som har kontakt med isen.
Det annbefales å ikke endre på den profilen som skinnen din er slipt med fra fabrikkens side.

Jo skarpere du får slipt skøytene dine jo bedre står du fast, hvilket gjør deg i stand til å lage hardere oppbremsinger og ta skarpere sving. Så jo skarpere slipingen er, des mer kreves det av teknikken din når du bremser og gjør skarpe sving. En middelskarp sliping tillater deg å slide (gli sidelengs) litt når du bremser, og gjør oppbremsingen mindre bratt og dermed lettere for deg å holde balansen.

Kunstløpskøyter

Skinnen på en kunstskøyte er som oftest litt lengre og mere rett og i en hardere stål enn en hockey skinne og skal derfor ikke slipes så ofte. Skarpheten og presisjonen av hulslipingen av skinnen er fortsatt av avgjørende betydning for hastighet og manøvre dyktigheten.

Slipning

De fleste skøytehaller, skøytebaner med skøyteutleiere samt mange skøyte-forretninger kan slipe dine skøyter billig. Derfor kan det sjeldent betale seg, selv å slipe sine isskøyter.
Nå kan du også få dine skøyter slipt hos SkatePro.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser