MENY

Kjøp av hockeykølle

Denne guide gjør det enklere for deg at finne en hockey stav. De faktorer som du kan ta med i dine overveielser blir forklart her. En god hockeystav er en stav som passer godt til både ditt nivå, din fysiske styrke og din spillestil.

Skaft typer

Det finnes køller med skaft av tre eller andre typer.
- Køller med treskaft er billigst, men når bladet er slitt, så skal hele staven skiftes. Trekøller er som regel stivere og tyngre enn andre type køller.
- Andre typer har et skaft som består av et composite materiale (aluminium, grafit, kulfiber, kevlar eller titanium). Du kan skifte selve bladet uten at skifte ut hele staven. Prisen er noe dyrere enn trekøller, til gjengeld er holdbarheten lengere og vekten lavere.

Størrelser

Det finnes både senior-køller og junior køller.

- Senior køller er laget til voksne spillere som kan håndtere en kølle, som er stivere, har et større blad, er tyngre og lengre.
Seniorkøller har en lengde på 140 - 158 cm (lengden av selv skaftet uten bladet).

- Juniorkøllene er laget noe tynnere og mindre for å gi mindre vekt og mer fleksibilitet.
Juniorkøllene har en lengde på 116 - 138 cm (lengden av selve køllen uten bladet).

Ishockey eller rullehockey

Noen køller er best egnet til ishockey, mens andre køller er laget til rullehockey.
Advarsel: Kjøper du en ishockey kølle og bruker den til streethockey blir bladets levetid kraftig forringet, på grund av den raskere slitasjen av trebladet.

Lengde

Find frem til en lengde som passer deg. En kort stav gir bedre kontroll, mens en lengre kølle gir mulighet for hardere skudd samt større rekkevidde. Mange offensive spillere fortrekker derfor ofte en kortere kølle, mens defensive spillere ofte foretrekker en litt lengre kølle.
Hvis lengden av køllen er angitt, så er det altid lengden av selve køllen (dvs. bladet er ikke med i lengde-angivelsen).

Hold enden av kølle i den ene hånden med skøytene på. Bøy armen en smule og hold armen inn til kroppen. Spissen av bladet skal peke en smule oppover, så passer lengden.

Når du holder køllen loddrett kan du finne lengden som passer deg
Med skøyter på: Enden av staven må høyst gå opp til haken.
Uten skøyter på: Enden av staven må høyst gå opp til nesetuppen.

Tips: Har du fundet hockeykølle med treskaft som er for lang, kan du sage et lille stykke av enden så lengden passer.

Stivhet

Køllens stivhet (eller stiff) er avgjørende for hvor stor kontroll og styrke spillet ditt får.
Nybegynnere anbefales en kølle med medium stivhet, blir køllen for stiv, mister du føling med pucken/ballen.

Større og sterkere spillere anbefales en kølle med større stivhet, da de hermed kan utnytte deres styrke til større slagstyrke.
Stivheten angis ofte som medium stivhet (angis med 85) opp til ekstra stivhet (opp til 110). En stivere kølle er generelt også tyngre enn en medium stiv kølle.

Bladet

Ishockey-bladet er som regel laget av tre, somme tider forsterket med kevlar. Blad til streethockey er som regel av et blandingsprodukt med tre/plast/glassfiber med kevlar.
Det er forskjell på bladets krumning og bakoverheldning. Til nybegynnere anbefaler vi køller med liten krumning og kun ganske litt bakoverheldning.

Modeller

L - For hockeyspillere med blad på venstre side av kroppen (høyre hånd øverst)
R - For hockeyspillere med blad på højre side av kroppen (venstre hånd øverst)

Se vårt utvalg av køller til ishockey og rullehockey.

Produkter

Populære produkter

Trygg e-handel