MENY
×

Speed støvler passform

Størrelse og passform
Sammenlignet med fitness rulleskøyter så har speed støvler mindre og mer fast polstring, og en passform som er tettere foten. Derfor er risikoen for ankelsmerter, såre tær, sviende føtter og trykkpunkter større. Dette kan gi blemmer, sår og selvfølgelig usikkerhet og ubehag når du skater.

Derfor er det viktig å velge en speed støvel som passer føttene dine godt. Vær veldig oppmerksom på at du ikke velger en støvel som er for stor.

Varmeformning
Ved å varmeforme speed støvlene dine kan du oppnå en bedre passform som kan gi deg en bedre rulle opplevelse. Ikke alle men en del speed støvler er i dag varmeformbare. Enten i form av varmeformar skum i polstringen, eller ved at selve den harde ytterskallen kan varmeformes (typisk ved kullfiber støvel).
Ved varmeformning av skallen på en kulfiberstøvle hvor formålet er å fjerne et trykkpunkt i støvelen, anbefaler vi generelt at du forsøker å lage tilpasningen forsiktig med en varmeblåser, du beveger rolig fra side til side bortover punktet, minimum 20 cm fra støvelen. På samme tid har du et rundt verktøy (f.eks. håndtaket av en skrutrekker) du bruker til å trykke på skallen. Med en gang du merker at det gir sig litt, så fjerner du varmekilden og lar støvelen kjøle av. Gjenta om nødvendig.

Ved varmeformning av støvler anbefaler vi generelt at man er veldig forsiktig, følger produsentens instruksjoner og er oppmerksom på at garantien bortfaller ved feil varmeformning.

Les også denne mer detaljerte guide fra Powerslide.

Produkter

Populære produkter