×
Meny

Montering av kulelager til sparkesykkel

I denne guiden lærer du hvordan du, uten bruk av spesialutstyr, monterer og demonterer kulelager i hjul med metallkjerne, som primært brukes for sparkesykkel.

Hvis du har forsøkt å sette kulelager i rulleskøytehjul, har du sikkert opplevd at det er ganske enkelt. Kulelageret trykkes bare i med fingrene og kan lett tas ut igjen med et vanlig skate tool. At det er så enkelt skyldes i de fleste tilfeller at hjulene til rulleskøyter vanligvis har en plastkjerne. Det samme gjelder ikke for hjul til sparkesykkel, som oftest er utstyrt med hjul med metallkjerne. Dette gjør det vanskeligere å montere kulelagrene eller få dem ut av hjulet, fordi metallet ikke gir seg det minste.

Derfor, når du skal montere eller demontere kulelagrene i dine sparkesykkel hjul med metallkjerne, trenger du noen verktøy. Det finnes spesialutstyr som koster en del, men vi skal vise deg en enkel måte hvor du ikke trenger noe spesial utstyr. Vi anbefaler imidlertid at du alltid velger noen profesjonelle verktøy som er i god kvalitet. Ellers ville du risikere å skade kulelagrene i løpet av prosessen.

For å montere lagrene i hjulene med metallkjerne

Verktøyene du trenger:

  • Hjulbolt med skrue
  • 5 ekstra eller gamle kulelager
  • Unbrakonøkkel

Slik monterer du dine kulelager:

  1. Trykk kulelagrene jevnt inn i kjernen av hjulet ved hjelp av en hjulbolt og 5 ekstra/gamle kulelager. På denne måten blir belastningen på kulelagrene minimal.
  2. Hvis kulelagrene sitter veldig stramt i, legg en metallskive (diameter min. 22mm) på hver side av kulelagrene. Trykket fordeler seg bedre og faren for å ødelegge kulelagrene reduseres.

Slik demonterer du kulelager fra hjul med metallkjerne

Verktøyene du trenger:

  • Hjulbolt
  • Hammer

Slik demonterer du dine kulelager:

  1. Først plasserer du spaceren mellom kulelagrene i midten slik at hjulbolten ikke kan komme gjennom.
  2. Deretter banker du på hjulbolten (plassert forskjøvet fra side til side), slik at den presser kulelager ut den andre siden.

Merk: Hvis du har en selvsentrerende spacer, er det en risiko for å skade kulelagrene når du tar dem ut.

I vår video benytter vi en spacer uten en flens (ikke-selvsentrerende). Disse gjør det lettere å ta kulelageret ut og skader derfor kulelageret mindre.

Bruker du en selvsentrerende spacer skal du banke på den indre ringen av kulelageret med hjelp av en skrutrekker flyttet hele veien rundt, så kulelageret kiles ut. Det er her at man lett kan komme til å ødelegge kulelagerene.

Les vår guide Kjøp av kulelager for å lære alt du trenger å vite om kulelager.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser