MENY
×

Kjøp av snowboards

Valget av snowboard avhenger i stor grad på ditt nivå og om du er lidenskapelig om kjøring på piste, i parken eller i off-piste. Andre viktige faktorer som skal vurderes er fotstørrelse, vekt og høyde.

Hvilken lengde og bredde på snowboardet bør du velge?

 • Lengde bestemmes av din preferanse for terreng og høyden din. Som hovedregel skal snowboardet rekke opp til et sted mellom skulderen og midten av hodet. Lengre boards er anbefalt for backcountry/off-piste, mens kortere brett er bedre egnet til å utføre freestyle kjøring på. Et board i mellom er mer allsidig og passer for all mountain kjøring.

  For nybegynnere og barn anbefales en kortere brett (til haken og under), så man oppnår en morsom og enkel opplevelse på snowboard.

 • Bredden skilles i hovedsak mellom standard og wide (bred). Wide anbefales for skostørrelse 44 og over. Dette gjelder ikke for junior wide boards.

Det finnes tre typer av snowboards hos SkatePro

 • Twintip snowboard er egnet for park og triks, men er også et morsom snowboard å leke i pisten med. Forenden og bakenden er 100% identisk formet og bindingene er sentrert, så det er like lett å kjøre begge veier og lande sine triks.
 • All mountain snowboard er de mest allsidige brett. Utformingen er svært lik et twintip snowboard i form, men bindingene, flex og balansepunktet flyttes bakover på snowboardet. Denne type snowboard er et flott kjøp for de fleste, da du med all mountain snowboard kan kjøre på piste, i parken og off-piste.
 • Backcountry: Denne typen snowboard er laget for dyp puddersnø i off-piste. Formen på et backcountry snowboard er svært lik et surfebrett, og den store overflaten betyr at du vil ha en fantastisk flyt i dyp snø.

Snowboardets oppbygning

Flex:

 • Directional flex: Er designet for å kjøre i kun én retning, og er ofte brukt på piste eller off-piste. Flexet er bygget med en stivere konstruksjon i enden av brettet, noe som gir stabilitet i høy hastighet.
 • Twin flex: Designet med en identisk forende og bakende, noe som gjør den egnet for park og tricks. Snowboards med en twin shape flex kan kjøres i begge retninger.
 • Directional twin flex: Er en blanding av begge flex, ofte utformet for all mountain og freestyle snowboard.


Baseline design:

Et baseline (snowboardets underflate) varierer og kan enten bestå av et camber, rocker eller flat design. Ofte kombineres disse designene avhengig av formålet med snowboardet.

 • Rocker: Gjelder når et snowboard er kurvet oppover ved toppen og/eller enden av brettet, noe som gjør den ideell for puddersnø og lett i svingene. Rocker hindrer motstand og gjør et board solid i parken.
 • Camber: Toppen og enden av et snowboard presses ned i sneen, noe som øker kontaktarealet med snø og gir et bedre kantgrep.
 • Flat: Gir 100% kontakt med snøoverflaten, noe som resulterer i mer stabilitet enn en tradisjonell rocker og tilbyr lettere svinger.

Produkter

Populære produkter