×
MENY

Kjøp av BMX Sykkel

Denne guiden hjelper deg å finne den perfekte BMX sykkel som passer dine eller ditt barns behov, ved å forklare noen av de viktigste elementene i valget av BMX.

Du er også velkommen til å kontakte oss hvis du er usikker på hvilken BMX du bør kjøpe.

Hvilken type BMX velge?

Generelt er det to typer BMX sykler.

Freestyle BMX (Street / Park / Dirt)

Freestyle BMX sykler kan brukes til flere typer BMX kjøring, men er utviklet primært for street, park og dirt kjørsel. Freestyle BMX sykler kan bygges fra ulike typer materialer, men er som oftest laget av chromoly stål og hi-ten. De er generelt bygget med en holdbar og kraftig ramme, noe som gjør dem motstandsdyktige mot støt.

Du bør velge en freestyle BMX, hvis du eller barnet ditt ønsker å gjøre triks i skateparker eller i byen, kjøre dirt BMX, eller ønsker å bruke sykkelen daglig i byen.

Se vårt utvalg av Freestyle BMX sykler her .

En annen ny type freestyle BMX er Mini BMX sykler laget for triks i skateparker og i byen. De er bygget som en miniatyr av den opprinnelige BMX sykkel med en robust ramme.

Se vårt utvalg av Mini BMX sykler her .

Race BMX

Race BMX sykler er laget for å kjøre primært på racerbaner. De er vanligvis utformet som lette sykler, men er også robust, med de viktigste deler laget av aluminium og chromoly stål.

Du bør velge en race BMX hvis du eller barnet ditt ønsker å konkurrere i BMX løp eller bare ønsker en sykkel til daglig bruk i byen.

Se våres utvalg av Race BMX sykler her.

Hvilken størrelse BMX velge?

Å bestemme hvilken størrelse BMX sykkel du bør velge, avhenger først og fremst på kjørerens høyde. Andre faktorer som du kan se etter i forhold til størrelsen på BMX er topp tube (overørs) lengden på sykkelen eller hjulstørrelsen.

En standard størrelse topp tube på en BMX er 20", som er definert som en middels stor BMX.

Freestyle BMX hjulstørrelser varierer (16" , 18" og 20"), mens Race BMX hjul vanligvis er 20".

Merk at når du kjøper en BMX sykkel for barn er det viktig å velge en mindre ramme / topp tube, slik at barnet ikke kommer til å kjempe med en tung eller stor BMX sykkel.

Finn riktig størrelse her: BMX Freestyle størrelsesguide.

Vil ditt eller ditt barns nivå ha innflytelse på valg av BMX?

Kjørerens nivå er en mindre viktig faktor i valg av BMX. Nesten alle BMX sykler er egnet for nybegynnere, men vi anbefaler at du velger en komplett sykkel f.eks. med bremser inkludert, hvis du er en nybegynner.

Til sammenligning, anbefaler vi erfarne og dyktige kjørere å se etter BMX sykler i høy kvalitet. Dette innebærer sterke lettvektsmaterialer, slik som chromoly stål og aluminium. Generelt sett, velger erfarne kjørere å kjøpe mindre deler, for å designe en custom sykkel til nettopp deres behov.

Produkter