×
MENY

Kjøp av BMX Sykkel

Denne guiden hjelper deg å finne den perfekte BMX-sykkelen for deg eller barnas behov ved å forklare noe av de viktigste man må tenke på ved kjøp av en BMX.

Du er også velkommen til å kontakte oss hvis du er usikker på hvilken BMX du skal velge.

Hvilken type BMX velge?

Generelt sett eksisterer det 2 typer BMX-sykler.

Freestyle BMX (Street / Park / Dirt)

Freestyle BMX-sykler kan brukes til mye ulikt innen BMX-kjøring, men er utviklet hovedsakelig for street/gatekjøring, parken, og dirtløypa. Freestyle BMX-sykler kan bygges opp fra en rekke ulike materialer, men er som oftest laget fra Chromoly-stål og hi-ten. De er generelt sett også bygget med en slitesterk og kraftig sykkelramme, noe som gjør dem motstandsdyktige mot støt og fall.

Du bør gå for en Freestyle BMX-sykkel, hvis du eller barnet ønsker å gjøre triks i skateparker og gatene, kjøre Dirt BMX, eller eventuelt også daglig sykkelpendling i byen - er denne sykkelen midt i blinken for deg.

Se vårt utvalg av Freestyle BMX-sykler HER.

En annen ny type Freestyle BMX er Mini BMX -sykler, laget for triks i skateparker og i byen. De er bygget som en miniatyrutgaven av den opprinnelige BMX-sykkelen, med en robust ramme.

Se vårt utvalg av Mini BMX-sykler HER.

Race BMX

Race BMX sykler er hovedsakelig designet for bruk på racebaner. De holder vanligvis lav vekt på toppen av å være robuste. Sykkelens hovedkomponenter er som regel laget fra aluminium og Chromoly-stål.

Du bør velge en Race BMX hvis du eller ditt barn ønsker å konkurrere i BMX-løp, eventuelt også om det bare ønskes en sykkel for dagligdags bruk i byen.

Se vårt utvalg av Race BMX sykler HER.

Hvilken BMX-størrelse bør man velge?

Å bestemme hvilken størrelse på BMX-sykkel du skal gå for, avhenger først og fremst av den aktuelle rytterens personhøyde. Lengden på BMXns overrør eller hjulstørrelsen, er også andre faktorer man kan ty til under dette valget.

En standard størrelse på et BMX-overrør er 20"-tommer (50.8 cm), definert om en middelsstor BMX.

Hjulstørrelser på Freestyle BMX varierer mellom 16"-tommers (40.6 cm) , 18"-tommers (45.7 cm), og 20"-tommers (50.8 cm), mens hjul på Race BMX alltid vanligvis er 20"-tommers (50.8 cm).

Husk at når du kjøper en BMX-sykkel til barn , er det viktig å velge mindre ramme / overrør, slik at barnet ikke sliter med å manøvrere en altfor tung og stor BMX.

Finn riktig størrelse her: BMX Freestyle Størrelsesguide.

Vil ditt eller ditt barns ferdighetsnivå ha innflytelse på valget av BMX?

Rytterens nivå er en mindre viktig faktor i valg av BMX. Nesten alle BMX-sykler er egnet for nybegynnere. Men vi anbefaler at du velger en komplett sykkel første gangen nettopp fordi aller våre komplette sykler følger CPSC-regulering for sykler, og kommer med 2 x bremser for ekstra trygg sykling og enkel justering av fart.

Til sammenligning, anbefaler vi erfarne og dyktige ryttere til å finne BMX-sykler i høy kvalitet. Dette innebærer sterke lettvektsmaterialer, slik som Chromoly-stål og aluminium. Generelt sett, velger erfarne ryttere å kjøpe mindre deler, for å designe deres egen custom sykkel for individuelle behov.

Produkter