×
Meny

Kjøp av longboards

Denne guiden vil hjelpe deg å finne det perfekte longboard for nøyaktig deg eller ditt barns behov ved å forklare noen av de viktigste elementene ved longboards.

Du er også velkommen til å kontakte oss, hvis du er i tvil om hvilket longboard du bør kjøpe.

Hvilken type longboard bør du velge?

Longboards er vanligvis designet med et langt deck og konstruert av materialer som lønn, bambus og noen ganger forsterket med glassfiber. Longboards har en tendens til å gi en myk kjøreopplevelse, og ble opprinnelig utviklet for å bare cruise på.

Generelt finnes det seks ulike typer longboards. Formen av decket skiller de forskjellige typene fra hverandre og bestemmer også de forskjellige stilarter. Vi illustrerer og forklarer de viktigste forskjellene for deg i denne guiden.

Carving / Cruiser

Carving og cruiser longboards deler mange likheter, og er kjent for å gi en surfe-aktig følelse. Carving boards er utformet til snokede veier og lange dype svinger, men er akkurat som cruiser boards, ideell for cruising rundt i byen og for ha det gøy. Disse brettene er ofte forsterket med et lag glassfiber, som inngår i konstruksjonen og gir holdbarhet, samt en surfe-lignende flex. Vi anbefaler cruiser og carving boards til nybegynnere og fritids longboarding.

Downhill / Freeride

Downhill longboards er designet som navnet antyder, til å kjøre ned bakker i høy hastighet. Sammenlignet er tilsvarende freeride longboards skapt for å slide på flate veier. Konstruksjonen av downhill longboards er ofte stivt, noe som gir maksimal stabilitet i høy hastighet. Et annet kjennetegn ved disse boards er at de er utformet med utskjæringer, noe som reduserer faren for "wheelbites" (når hjulet berører decket i svinger). Mange av de nye downhill boards er designet med "vinger" på boardets ender, der kantene er bøyd nedover. Dette gjør det lettere å skyve brettet fremover og gjøre slides.

Når du kjører downhill longboards, anbefales det at du bruker beskyttelse. Se vårt utvalg av utstyr for longboarding her .

Freestyle

Et freestyle longboard er for de som ønsker å utfordre seg selv med triks og slides, samt for de som liker å kjøre på jevne overflater. Disse boards kommer ofte med en mykere flex og er ideell for triks når man cruiser gjennom byen.

Dancer

Dancer longboards er utformet med et langt deck design og ofte top mount trucks, noe som gjør dem optimale for danselignende manøvrer på boardet.

Dancer longboards er ofte designet med et ekstra langt deck, noe som også gjør dem egnet for å kjøre på jevne underlag og lange turer med. Utover det, gir dancer longboards deg en fremragende balansetrening.

Se vårt utvalg av longboards her.

Longboard Trucks

Longboard trucks er plassert omvendt sammenlignet med plasseringen av skateboard trucks. Utover det, er trucks til downhill longboarding designet litt bredere og lavere, sammenlignet med de andre longboard stilarter.

Longboard trucks kan generelt monteres på to forskjellige måter.

Top mount

Top mounts er den mest vanlige form for montering, her er boardets trucks festet til undersiden av decket. Denne type montering av trucks er vanlig på både cruiser, carving og dancer boards.

Drop-through mount

Drop-through mounts gir deg mindre avstand mellom boardet og bakken, noe som resulterer i mer stabilitet. Denne type montering er spesielt bra for downhill kjøring og lange slides. Som man kan se på bildet, monteres boardets trucks på toppen av brettet.

Se vårt utvalg av trucks her.

Longboard hjul

Longboard hjul er større enn tradisjonelle skateboard hjul, noe som resulterer i raskere og smidigere bevegelser. Dessuten tilbyr longboard hjul en fantastisk absorbering av vibrasjoner. Mindre longboard hjul er mer smidige (manøvrerbare), mens større hjul er konstruert for høyere hastigheter, og gjør det mulig å kjøre over småsten.

En annen faktor som bør vurderes ved longboard hjul, er hardheten vs. mykheten på hjulene. Mykere hjul gir deg en bedre grep og absorpsjon, mens hardere hjul er bedre for høye hastigheter og slides. Hjulenes hardhet måles på en durometer skala, som ligger mellom 70A-100A.

Se vårt utvalg av longboard hjul her.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser