MENY

Kjøp av Langrennstaver

Lengde på Langrennstav

Når du velger en skistav til langrenn, skal du velge en stav utfra din høyde og den stilen du vil bruke skistaven til:

  • Klassisk ski: 30cm kortere enn din høyde
  • Skøyte ski: 20cm kortere enn din høyde
  • Backcountry: Velg en justerbar skistav med stor trinse

Stivhet og vekt

Langrennstaver er laget av enten glassfiber, karbon eller en kombinasjon av begge. I tillegg, er noen modeller også laget av aluminium - disse er ofte til backcountry. Andelen av karbon er avgjørende for hvor stiv skistaven er. En skistav består av 100% carbon er derfor stivere enn en stav som består av 50% karbon og 50% glassfiber.

Fordelen med stive langrennstaver er at du i ditt skiløp får mest mulig kraftoverføring. Du vil dermed få omsatt dine anstrengelser for maksimal hastighet i sporet. Med myke langrennstaver får du ikke overført like mye kraft. Til gjengjeld er en mykere stav mer skånsom for armene over lange avstander. Har du litt følsomme albuer, kan det være lurt å bruke en mykere stav, spesielt på rulleski.

Skistavens stivhet har også en innvirkning på vekten - jo stivere skistav, jo lettere er den også. Jo letter langrennstav du kjører med, jo mindre energi trenger du å bruke med armene etter hvert armtak.

Med andre ord: Liker du å kjøre fort, og trenger det beste utstyret, så trenger du en stiv og lett skistav. Skal du på ski i rolig tempo, hvor det legges mer vekt på opplevelsen av naturen, enn på fart og trening, så er det tilstrekkelig med en mykere stav.

Langrennstaver for backcountry

Skal du ha langrennstaver til backcountry, velg en stav med stor trinse, slik at du får en større trykkflate mot den løse snøen som er utenfor preparerte løyper. I tillegg er det godt å velge en justerbar skistav, da du vil bruke den for eksempel i ulike lengder på venstre og høyre stav når du går i skråninger og bakker.

Produkter

Populære produkter

Trygg e-handel