×
Meny

Guide til ski- og snowboardbriller

Uten tvil, et av de viktigste tilbehørene til skiferien, nemmelig skibrillene. Du kan også hevde at et par gode briller er like viktig som den rette skijakken og et godt par skibukser. I dag er det ganske enkelt å finne gode skibriller som passer deg. To ting å vurdere: 1) Hvilke lys / værforhold vil du ha alpinbrillene til å dekke og; 2) Valg av størrelse som passer deg - størrelsene er mellom små, mellomstore og store.

Hjelp meg med å finne de rette ski- / snowboardbrillene

Linsene i skibrillene er laget i forskjellige utgaver for å passe forskjellige lys og værforhold. Været diagrammet nedenfor viser lysforholdene for de forskjellige linsene.

Mengden lys som vil passere gjennom linsen refereres til som VLT, Visual Light Transmission. Jo høyere VLT-% jo mer lys vil passere gjennom linsen.

Du vil ha mye lys for å passere gjennom linsen når det er dårlige lysforhold (snøvær, tåke og om kvelden). Og du vil ha mindre lys til å passere når det er mye sol.

Noen linser vil dekke en rekke forskjellige lysforhold, og noen vil dekke deg under bestemte lysforhold. Derfor finner du alpinbriller med VLT% indikasjoner, for eksempel fra 8-18% og noen andre med en VLT% indikasjon, som for eksempel 25%.

Den rette brille størrelsen - Small, Medium og Large

Den andre tingen å ta hensyn til er ansiktsstørrelsen. Skibriller kan ofte velges i small, medium og large. Hvis du er over eller under gjennomsnittlig størrelse, velger du henholdsvis stor eller liten. Medium vil passe de fleste. Noen produsenter lager one-size-fit.all, så disse skibrillene har ikke størrelsesangivelser.

Hva med linsefargene?

Den enkleste måten å velge de riktige skibrillene på er å forholde seg til hvilket vær / lysforhold du vil dekke, i stedet for linsens farge. Finn vær / lysforholdsinformasjon på hvert produkt på SkatePro.no

I dag kan du få forskjellige linsefargene fra forskjellige produsenter som dekker ulike lysforhold. For orientering, kom tilbake til den første delen og grafen. Og husk, hvis du er i tvil, kontakt oss.

Produkter

SkatePro