Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Guide til kjøp av freeskates

Innen du kjøper freeskates, bør du gjøre opp med deg selv, om du vil kjøre urban eller slalåm, da de forskjellige typer underlag krever hver sin type hjul. Du bør også sørge for at rulleskøytene sitter tett på foten. Les denne guiden og bli klokere på hvordan du velger de beste freeskates til deg.

Freeskates brukes til to primære fomer for skating; urbankjøring og freestyle slalåm. Begge skating-former krever manøvredygtige rulleskøyter; urban på grunn av de mange retningsskiftene som bymiljøet har at by på. I slalåm må du kunne danse med rulleskøytene samtidig med at du kjører mellom kjegler.

Hvis man veier over 100 kg og gjerne vil have et par rulleskøyter for treningens eller hyggens skyld, er det en god idé å velge freeskates, da de er designet med en sterk skinne.

Hjul – størrelse og hardhet

80 mm i diameter er den typiske hjulstørrelsen for freeskates, men det finnes både mindre og større hjul:

  • Større hjul gjør det mulig at oppnå en høyere hastighet, men gir mindre manøvrerbarhet.
  • Mindre hjul gir mer manøvrerbarhet, men mindre hastighet.

83-86A er den hardhet, som typisk brukes til freeskating. Det underlager du kjører på avgjør om du bør kjøre med myke eller harde hjul.

  • Hardere hjul holder bedre til betong/asfalt, da hjulene presses mye sidlengs ved skarpe svinger og høye hastigheter. Med myke hjul er det en stor risiko for at hjulene brekker.
  • Mykere hjul er vel passende til haller med lakeret tregulv, hvor du får bruk for bedre grep, så du unngår at skli.

Kulelager

Det er viktig at du behandler dine kulelager godt, så dine freeskates alltid kjører optimalt. Dette betyr:

  • Unngå generelt vann og fukt.
  • Unngå sand og møkk.

Kulelageret sitter inne i hjulet og har stor betydning for hvordan hjulet spinner rundt. Hos SkatePro oppgiver vi normalt kulelagerne efter ABEC måleskalaen, som definerer kulelagerets presisjon.

  • Høyere ABEC-tal betyr mindre rullemotstand, så du enklere kan holde farten og får bedre rull.

Vi anbefaler, at du kjøper fra et anerkjent merke og ikke fokuserer på kun ABEC-tallet. Det er nemmelig en rekke andre faktorer enn kun ABEC som avgjør kvaliteten av et kulelager. Du vil derfor kunne komme utfor at ABEC-5 kulelager presterer bedre ende ABEC-7. For mer detaljeret informasjon om kulelagrene, kan du lese våres guide: Kjøp av kulelager.

Støvler

Freeskate støvler har ofte høy støtte for komfort, men de er ikke like så komfortable som fitness rulleskøyter. Støvelen er dessuten stiv, så rulleskøytene ikke krøller sammen ved raske svinger. Noen modeller er varmeformbare, så du kan forme dem bedre etter din egen fot. Denne løsning foretrekkes av noen, mens andre foretrekker å kjøre dem til.

Spennemekanisme

Det er viktig, at dine freeskates kan spennes ordentligt inn. Slik at du får en ordentlig passform når du må gjøre raske svinger, triks og andre teknisk-pregede trin, som krever mye kontroll. Fordelen ved et lukkesystem med spenner er at det er raskere ende skolisser, og samtidig er det enklere å finne den samme passform som sist fungerte.

Skinne

Skinnen på freeskates er en kraftig alumunium skinne som kan gjennomsiktig kraftigere trykk fra eksempelvis hopp og triks samt en tyngere personvekt. Den sterke skinnen gir bedre kontroll og en bedre energioverføring. Det betyr at den energi du legger i et spark blir utnyttet mer effektivt til å få deg fremover. Skinnen er designet kort i lengden, for at det skal bli enklere å manøvrere rulleskøytene. Av samme grunn er det som oftest ikke montert en bremse på freeskates, men enkelte modeller kan få med bremse.

På freeskates er det typisk mulig at justere skinnen sidelengs mot høyre, venstre eller midten. På den måte kan du flytte balansepunktet etter din personlige preferense.

Størrelse

For en behaglig og myk kjøring anbefaler vi følgende:

  • Les størrelsesguiden på de enkelte produktsider.
  • Velg ca. samme størrelse som din skostørrelse.
  • Sørg for at rulleskøytene sitter tett rundt foten, slik at du oppnår bedre kontroll.

Sikkerhetsutstyr

Vi anbefaler alltid at du velger certificeret sikkerhetsutstyr for at få den beste mulige kvaliteten. Derfor finner du hos SkatePro også kun sikkerhetsutstyr som lever opp til EN 1078 standarder. De meste av utstyret har også blitt ytterligere testet av skatere. Husk på at utstyr også kan gi deg mot til at prøve mer, så du raskere kan lære deg nye triks og andre tekniske trinn.

Se våres store utvalg av freeskates

Hvis du fortsatt har noen spørsmål, så er du velkomen til å ta kontakt.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser