MENY
×

Slik spenner du din Globber sparkesykkel og skifter fjær

Det er alltid en god idé å stramme boltene på din Globber sparkesykkel. Med godt vedlikehold sikrer det nemlig at det kjører knirkefritt. Hvis du finner ut at hjulene presser ut mot siden, kan det skyldes løse bolter og/eller en sprunget fjær. Les videre og lær hvordan du enkelt kan stramme boltene og utskifte fjæren.

Hvis barnet ditt står på sin sparkesykkel og hjulene går utover og bunnen av decket skraper mot bakken, kan det være du tror at barnet ditt har blitt for stort for sparkesykkelen. Men det er nok bare fordi boltene må spennes. I noen tilfeller, om hjulet vender utover, kan det også være tegn på en sprunget fjær i rammen. Fjæren er en slitedel og kan byttes ut. Derfor, når du strammer boltene, er det en god idé å sjekke om fjæren har sprunget eller ikke.

Klar til å komme i gang

Følg disse trinnene, og din sparkesykkel vil snart være klar til å kjøre igjen.

Verktøyene du trenger:

  • Phillips/stjerne-skrutrekker
  • To M5 allen/unbraconøkler
  • To M4 allen/unbraconøkler
  • Evt. en fjær

Vær oppmerksom, når du skiller sparkesykkelen. Husk rekkefølgen du skiller de ulike delene, for å unngå eventuelle problemer når du setter den sammen igjen. Hvis du er i tvil, anbefaler vi at du alltid ringer oss for å få råd.

1.

Bruk din Phillips/stjerne skrutrekker og løsne de 6 skruene som vist på bildet.

2.

Du vil nå være i stand til å fjerne decket (den rosa delen på bildet).

3.

Ta to M5 unbraconøkler. Løsne og fjern de to boltene som vises på bildet ved å plassere unbrakonøglerne på hver side av samme bolt. Du vil nå kunne skille hjulsetuppet fra resten av sparkesykkelen (se neste bilde).

Vær oppmerksom på at dine avstandsstykker/spacers kan falle ut når du fjerner boltene - pass på at de ikke forsvinner.

4.

Stram boltene med to M4 Allen/unbraco-nøkler på samme måte som i trinn 3.

Du er nå klar til sette sammen din sparkesykkel igjen, og kan gå videre til trinn 6. Men har fjæren sprunget, går du til trinn 5.

5.

Løsne og fjern boltene med to M4 unbraconøkler. Du vil nå være i stand til å fjerne og erstatte fjæren med en ny.

6. Samle sparkesykkelen ved å følge alle de foregående trinnene i motsatt rekkefølge. Vær oppmerksom på at alle bolter er spendt grundig.

Hvis du har en tvil, er det viktig at du kontaker oss for råd og veiledning. Feilaktig montering av sparkesykkelen kan resultere i ødelagte deler.