×
Meny

Slik bytter du hjul

Hjulene er den del på rulleskøyter som blir slit kjappest. Når du skifter hjulene, vil det i de fleste tilfelle have den effekt, at dine rulleskøyter føles som om de er helt nye. Heldigvis kan du lett selv skifte hjulene - Følg denne guiden og du vil komme ut at rulle igjen på ingen tid.

Nødvendige verktøy: En umbraco nøkkel eller et skate-tool (Noen rulleskøyter krever at du må bruke to stykker verktøy, et til hver side av hjulet)

Bruk verktøyet på bolten som holder akselen. Noen ganger må du bruke to stykker verktøy som vist på bildet ovenfor.

Når hjulbolten er løs, kan du fjerne akselen og skruen. Fjern også det gamle hjul fra skinnen.

Det er også en god idé å rense skinnen og kulelagrene. Vi anbefaler at du fjerner møkk med en tørr klut, sørg for også å rense der hvor hjulene har sittet.

Bruk et skate-tool eller en umbraco nøkkel til å fjerne kulelagrene på det gamle hjulet. Hvis du vil gjenbruke kulelager i det nye hjul, så husk at fjerne møkk fra kulelagrene med en tørr klut. Du kan også overveie å rense dine kulelager.

Les mer om: Hvordan man renser kulelager.

Utover kulelagrene sitter det også en spacer i hjulet. Denne spaceren kan du også bruke i det nye hjul (Noen rulleskøyter har 2 eller 3 delte spacere)

Plasser kulelagrene og spaceren i det nye hjul. Kulelagrene må sitte stramt i. Hvis kulelagrene ikke er montert korrekt kan det oppstå slark, noe som alltid må unngås.

Det nye hjul er nå klar til at bli montert. Plasses hjulet i rammen.

Stikk akselen igjennom hjulet og plasser skruen. Stram skruen med verktøyet. Skruen må strammes veldig hardt, men ikke så hårdt at hjulet ikke kan snurre fritt rundt.

Gjenta prosedyren med alle hjulene. Nye hjul har oftest en større diameter ende slitte hjul. Derfor kan du skate raskere, så vær forsiktig når du bruker dine rulleskøyter etter du har uskiftet hjulene.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser