×
Meny

Skateboard Hjul Guide - Hvilke hjul bør du velge?

Ditt valg av skateboard hjul avhenger av din personlige kjørestil, men vanligvis bruker man mindre hjul for street og små riders, mens større hjul brukes av mange, bl.a. til parks og vert. Denne skateboard hjul guide gjennomgår hjulstørrelse og hardhet, så du finner de riktige hjulene for dine behov.

Skateboard hjul kommer i flere størrelser, tykkelser og farger, slik at du har mye å velge mellom. De er vanligvis fremstilt av polyuretan (PU), som er en spesiell type plast med gode elastiske egenskaper. Det gir hjulene bounce, noe som betyr at de kan reagere bedre på den energi som overføres fra brukeren til hjulene, i forhold til om de var laget av alminnelig plast. Det er viktig at du velger hjulet med riktig hardhet og størrelse, siden det vil påvirke hvordan hjulene ruller og dermed din kjørestil.

Hjulstørrelse

Hjulets størrelse måles i diameter og har en innvirkning på hvor hurtig hjulet kan rulle og hvor fort det akselererer - dvs. hvor raskt du kan komme opp i hastighet. En generell regel er at:

  • Jo større hjul, jo høyere hastighet, men større svingradius
  • Jo mindre hjulet er, jo mindre hastighet, men kortere svingradius

50-53mm: Hjul med dette målet betegnes som små og brukes vanligvis for street kjøring og street-preget parks, små riders og boards. Her er man ikke så avhengig av farten, men muligheten for å komme nærme bakken eller kanten man grinder på, slik at det blir enklere å utføre triks.

54-60mm: Hjul med disse målene er de vanligste hjulstørrelsene og brukes av både nybegynnere og viderekomne. Det lar deg kjøre på ramper og i vert-pregede parker hvor du bør være i stand til å komme opp i hastighet for å komme høyt opp på rampen, samtidig som det minimerer hvor mye du må pumpe. Disse hjul størrelser gjør at du kan kjøre mer allsidig, noe som tilsier det er en god all-round størrelse.

OBS! Vær oppmerksom på at om du bruker større hjul (55mm+) kan det være du trenger risers for å forhindre wheelbites. Du finner risers til ditt skateboard her.

Hardhet på hjul

Hardhet eller durometeret på hjul hos SkatePro oppgis etter durometer-skalaen med et tall etterfulgt av bokstaven A. Det finnes også andre durometer-skalaer som D-skalaen. Felles for disse er at jo høyere tall, jo hardere er hjulet. Dette betyr at et hjul 100A i hardhet er hardere enn et hjul i 90A. En generell regel er at:

  • Hardere hjul gir høyere hastighet og lengre levetid, men mindre grep og mindre støtabsorbering.
  • Mykere hjul gir mer støtabsorbering og grep, men lavere hastighet og kortere levetid.

95-100A: Denne hardheten er generelt populært blant skatere - enten det gjelder street, park eller rampe. Så du bør velge hjul med denne hardhet om det passer din kjørestil.

For transport: Liker du primært skateboard for transport er det en fordel med mykere hjul og større diameter, siden det gir deg en mer behagelig ride.

For triks: Liker du primært brettet for triks, er det bedre med hardere hjul, siden du får mer respons ut av hjulene - det vil si du får mer kontroll over boardet.

Valget av hardhet går i utgangspunktet ut på din personlig preferanse, så hvis du liker myke hjul, bør du velge en lavere hardhet, og hvis du liker hardere hjul, velg høyere hardhet.

Tips: Hvite hjul bære mer enn fargede hjul

Fargede skateboard hjul inneholder fargestoff som raskt slites ut i forhold til PU plast. Med hvite hjul som ikke inneholder fargestoff, oppnår man den reneste graden av PU. Derfor er hvite hjul også mer holdbare enn fargede skateboard hjul.

Se vårt utvalg av skateboard hjul

Kontakt oss endelig for ytterligere råd hvis du fortsatt har spørsmål. Vår kundeservice er alltid klar til å hjelpe deg :-)

Produkter

SkatePro