MENY
×

Reklamsjon av deck?

Det finnes desverre ikke noe deck som kan motstå alt. Decks produsert til tricks belastes ofte ekstremt hardt ved spesielt landinger og har derfor en begrenset levetid. Generelt gjelder at jo lettere decket er, des kortere levetid kan man forvente det har. Levetiden er ikke kun et spørsmål om antall måneder, men i like høy grad, hvor mye og hvor hardt det er stået på sparkesykkelen i perioden.
Alle flinke riders som lager tricks på sparkesykkel opplever at decket knekker på et tidspunkt som følge av slitasje.

Går det i stykker, hvordan avgjør man da, om det er snakk om en fabrikasjonsfeil (reklamasjon) eller slitasje?Eksempel hvor reklamasjon noen ganger aksepteres
Her ser du et bilde med et deck som er knekt innenfor reklamasjonsperioden på 2 år. Bruddet er i selve sveisingen på decket.

Som det fremgår av de 2 bilder, så er decket brukt til tricks og har vanlig slitasje. Decket er heller ikke blitt modifisert etter kjøp. Kun hvis det er en feil eller mangel på decket (i dette tilfellet typisk en feil i sveisningen) vil reklamasjonen bli akseptert og du vil få et nytt deck.Eksempel hvor reklamasjonen vil bli avvist


Er decket slitt som f.eks. vist på bildet her, så er styrken av decket forringet pga. slitasje og derfor vil reklamasjonen allti bli avvist, uansett alderen på decket.
For en sparkesykkel som er modifisert (laget huller i, påmontert ikke-standard utstyr osv.) vil en evt. reklamasjonen alltid bli avvist.


Til slutt et par tips til hvordan du forlenger levetiden av ditt deck:
- Land