Jul
Bestill innen 16. des.  -  Les mer
×
Meny

Kjøp av bar til sparkesykkel

Hvis du er i ferd med å skaffe deg en one-piece bar til din sparkesykkel, har du
2 valgmuligheter:

  • Stål Bar - billigere og sterkere sammenlignet med aluminiumbars, men veier også mer
  • Aluminium Bar - lettvektet konstruksjon, og avhengig av kvalitet, også ganske slitesterk

Diameter

Legg merke til at den ytre diameteren på din bar vil enten være standard eller oversized - og dette avgjør hvilken type clamp som trengs. Du må også ikke glemme den innvendige diameteren, denne vil nemlig bestemme hvilke forgafler som vil kunne passe, f.eks. med eller uten HIC.

Standard Bar
Passer til
standard clamps
og standard forgafler
Oversized Bar
Passer til
oversized clamps
og standard forgafler
Oversized Bar
Passer til
oversized clamps
og forgafler med HIC


Bredde

Ryttere har forskjellige preferanser når de velger bredde. Et god tommelfingerregel er å velge samme bredde på din bar som din egen skulderbredde. Hvis du er mest interessert i tekniske triks som barspins, velg en smal bar. Og hvis luftige triks og no-hands triks er mer din greie, velg da en ekstra bred bar. (Husk forresten at du alltid kan velge en bred bar først, og deretter kutte den ned til personlige preferanse etterpå!)

Høyde

Triksesparkesykler har vanligvis en lavere vekt enn standard sparkesykler. Også valg av høyde avhenger av din personlige preferanse. Dyktige ryttere velger ofte en lavere barhøyde for å få stabilitet og bedre kontroll. Et godt tips for å velge riktig høyde på din bar, er å sørge for at baren rekker opp til et sted mellom hofte og navle. Unngå å gjøre baren brede større enn høyde, dette anses i alle fall som dårlig stil på toppnivå, og det kan være ganske ubehagelig mht. transportering.

Back Sweep

Back Sweep er når håndtakene bøyes littegrann bakover - slik som også sykkelstyrer gjør. Dette vil kunne optimalisere komfort, men det kan også ta litt tid å venne seg til.

Gjenger

Hvis din forgaffel kommer med gjenger, må du vanligvis velge en bar som har en innvendig diameter på 28 mm samt cut-out. Alle ICS-kompatible bars har en innvendig diameter på 28 mm og cut-out. Men den utvendige diameteren kan variere avhengig av hvilket materiale som er brukt. De fleste 28 mm bars uten gjenger vil kunne passe på forgafler både med eller uten gjenger. De fleste moderne bars på markedet i dag kommer uten gjenger.

SCS

Du kan ikke bruke en cut-out bar med SCS, dette er fordi en SCS-clamp ikke har noe å stramme rundt. Du kan kutte på din bar, men legg merke til at da blir garantien din også ugyldig. Hvis en bar er uten cut-out, kaller vi den SCS-klar.

Tips til montering av bar

  1. Hvis du bruker et kompresjonssystem, stram dette godt til før du påmonterer baren på forgafelen!
  2. Løs opp clamp-boltene og flytt clamp'n opp langs baren først - før du påmonterer den på forgaffelen.
  3. Sørg for at baren er i fullstendig kontakt med bunnen før du strammer din clamp. Stram clamp'n (klemmen) svært hardt i bunnen av baren.
  4. Sjekk at det er avstand mellom bar, headset og forgaffel før hver kjøretur. Hvis noe sitter løst, stram alt godt. Hvis du ikke gjør dette, kan dette påvirke kontrollen din så vel som å gjøre skade på både bar, forgaffel og headset.


Gå tilbake til: Montering av en Custom Scooter (Triksesparkesykkel)
Gå tilbake til: Hva er en triksesparkesykkel?

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser