×
Meny

Kjøp av bar til sparkesykkel

Ved kjøp av en one-piece bar til din sparkesykkel bør du finne ut om det skal er stål (chromoly) eller aluminium bar du ønsker:
- Stål bar: Er meget sterk og billigere enn en tilsvarende aluminium bar, men også vesentlig tyngre.
- Aluminium bar: Lett konstruksjon, avhengig av kvaliteten er ganske sterke.

Diameter

Vær oppmerksom på om din bar er oversized eller standard på den ytre diamteren da dette avgjør hvilken clamp du kan bruke. Den innvendige diameter av din bar er også viktig, den avgør hvilken forgaffel din bar vil passe til, f.eks. en forgaffel med eller uten HIC.

Standard bar
til standard clamps
og standard forgafler
Oversized bar
til oversized clamps
og standard forgafler
Oversized bar
til oversized clamps
og forgaffel med HIC

Bredde: Ryttere har forskjellige preferanse mht. barens bredde. En tommelfingerregel er å velge en bar med samme bredde som dine skuldre. Er du til tekniske triks som barspins osv, velger du en smallere bar. Er du mer til hopp og no-hand tricks, så velg en større bar (husk du kan velge en bred bar og skjære den smalere).

Høyde: Generelt er høyden på en trikse sparkesykkeler lavere enn for en standard sparkesykkel. Igjen et spørsmål om preferanse. Erfarne ryttere velger ofte en lav bar for å oppnå stabilitet og mest kontroll. En tommelfingerregel er at når baren er montert, så skal den gå opp til et sted mellom hoften og navelen. Generelt bør du unngå at baren blir bredere enn høyden.


Back sweep: Betyr at baren / håndtakene vinkler en smule bakover akkurat som mange sykkel styrer gjør. Det kan være mer komfortabelt å kjøre med back Sweep bar, men det krever også litt tilvenning.

Gjenger: De aller fleste ny bars er uten gjenger. På noen sparkesykler hvor forgaffelen er med gjenger, kan det dog sitte en bar med gjenger. En bar med gjenger passer kun til forgafler med gjenger. En bar uten gjenge passer derimot til forgafler både med og uten gjenger.

SCS: Ved bruk av SCS kan det ikke være en utskjæring i bunden av baren. Skjær evt. selv den delen av baren som har en slis/utskjæring, ved å skjære i din bar bortfaller garantien / reklamasjonsrett.
Hvis en bar er uten utskjæring kaller vi den for SCS Ready.Tips til montering av din bar:
1. Hvis du bruker et compression system skal dette spennes før montering av baren!
2. Løsne boltene på clampen og dytt clampen oppover baren før du setter baren fast på toppen av forgaflen.
3. Vær sikker på at baren er helt i bunn når clampen spennes til. Clampen spennes veldig stramt nederst på baren.
4. Hold daglig øye med om det oppstår glipp mellom baren og headsettet. Hvis det gjør dette, så juster det straks og etterspenn. Gjør du ikke dette så har du dårlig kontroll og øker risikoen for å knekke baren og å ødelegge din forgaffel samt headsettet.

Gå tilbake til Samling av Trick Sparkesykkel her.
Gå tilbake til Alt om Trick Sparkesykkel her.

Produkter

SkatePro