×
Meny

Guide til Retro Rulleskøyter

Retro rulleskøyter er tilgjengelig i modeller til fitness, normal skating, disco og dans. Denne guiden hjelper deg å finne de riktige rulleskøyter for dine behov.

I videoen nedenfor gir vi deg en rask oversikt over hva du bør vite før du kjøper dine første par roller skates.

Hvis du ønsker et par all-purpose skøyter med klassisk utseende, bør du gå for side-by-side rulleskøyter. De er utformet med en bred baseplate (rulleskøytens fundament), som gir god stabilitet og er egnet for alle aldre - barn og eldre.

Quad skates oppfattes av mange som de klassiske rulleskøyter, siden de var først på markedet. De vekker ofte minner fra barndommen og de gode gamle dager, noe som er grunnen til at mange velger dem. I tillegg er de også veldig fasjonable med sitt old school, retro utseende.

Noen retro rulleskøyter kan brukes til lengre turer og transport, mens andre er egnet for disco og dans.

Hjul

Quad skates er karakterisert ved å ha fire hjul i par, noe som gjør dem stabile til å stå på. Hvis du som en førstegangs kjøper ønsker å forholde deg til hjul, behøver du kun å tenke på om du vil harde hjul eller myke hjul.

Hardheten på et hjul indikeres av durometer-skalaen, som går fra 0-100A. Jo nærmere du er til 100, desto hardere er hjulene.

  • Harde hjul har lengre levetid og mindre grep og støtabsorbering.
  • Mykere hjul gir bedre grep og støtabsorbering, men en kortere levetid.

Kulelager

Det er viktig at du behandler kulelagerene godt for å sikre at dine skøyter kjører optimalt. Dette betyr at du må:

  • Unngå så langt som det er mulig, vann og fuktighet.
  • Unngå sand og skitt

Det er generelt ikke så viktig å fokusere på kulelager når du kjøper side-by-side rulleskøyter, for du når sjelden så høye hastigheter at det har noen betydning hvilke kulelager du trenger.

Hvis du ønsker å gå mer i detalj med kulelager, lese vår guide Kjøpe av Kulelager.

Støvel - hard boot eller soft boot

Retro rulleskøyter er tilgjengelig med enten hard boots (harde støvler) eller softboots (myke støvler).

  • Hard Boots er egnet for fitness og lengre turer siden de gir god stabilitet og støtte. De har også den fordel at polstringen (innersiden i støvelen) kan skiftes ut hvis den blir slitt.
  • Soft Boots er det riktige valget hvis du ønsker mer manøvrebare skøyter til disko og dans. Myke støvler har også fordelen av å være bedre ventilerte og lettere i vekt.

Størrelse

  • Les alltid størrelsguiden, som finnes på produktsiden.
  • Tommelfingerregel: Velg ca. en størrelse større enn din normale skostørrelse - med mindre annet er angitt størrelsesguiden.

Det kan være litt komplisert å finne riktig størrelse. Det viktige er at rulleskøyten sitter tett rundt foten, uten å være for stram eller for løs. For noen betyr det at man velger samme størrelse som deres alminnelige skostørrelse, mens andre får riktig passform ved gå en størrelse opp. Som en førstegang kjøper, anbefaler vi at du går en størrelse opp. Husk også først å lese størrelsesguiden, fordi hvis en modell er veldig liten i størrelse, må du kanskje gå to størrelser opp.

Under alle omstendigheter er det alltid en god idé å prøve rulleskøytene hjemme før du tar dem i bruk ute. Det er viktig at tærne ikke treffer mot støvelens tupp, ellers tyder det på at de er for små.

Trucks og plates

Quad skates består av en truck og en plate i bunnen. De fleste plates er laget av nylon, slik at skøyten er lettere i vekt, og trucksene er laget av aluminium, noe som gjør dem sterke, men tyngre.

De består også av cushions i bunnen som kan skiftes ut etter behov. Cushions påvirker hvor bevegelig rulleskøyten er.

  • Mykere cushions gir mer bevegelige skøyter.
  • Fastere cushions gir mer retningsstabile skøyter.

Toe Stop

Et særtrekk ved side-by-side er toe-stop. Den brukes til å sparke fra med, og brukes også som bremse.

Du kan skifte ut din toe stop, og husk å bytte den, før den blir helt slitt ned. Hvis ikke vil det bli vanskelig, om ikke direkte umulig, å fjerne den.

Beskyttelseutstyr

Vi anbefaler alltid at du bruker godkjent beskyttelsesutstyr. Derfor finner du kun utstyr hos SkatePro som er sertifisert i henhold til EN 1078 standarder. Og så er stort sett det meste testet ytterligere av skatere.

Som et minimum anbefaler vi en skaterhjelm som det gir ekstra beskyttelse for kraniet, og håndleddsbeskyttere siden man ofte tar seg imot med hendene. Husk skjønt, at med et fullt sett beskyttelsesutstyr (skate hjelm, håndledd-, albue-, og knebeskyttere) kan få mot til å prøve mer, og dermed lære raskere.

Se vårt brede utvalg av retro rulleskøyter

Kontakt oss gjerne for ytterligere råd hvis du fortsatt har spørsmål eller annet du lurer på. Vår kundeservice er alltid klar til å hjelpe deg :-)

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser