MENY
×

Derby rulleskøyter

  Filter
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter
Hjulhardhet
Plate materiale
Støveltype

Hvis du skal bruke side-by-side skøyter for roller derby, er det i denne kategorien du kan finne dem. Noen av rulleskøytene er roller derby skates, mens andre kan like godt brukes til dans eller fitness.

Hva skiller Roller Derby skates fra vanlige rulleskøyter?

Roller derby skøyter er side-by-side rulleskøyter med en lav støvel. Den lave støvelen gjør at du ikke får mye ankelstøtte, men til gjengjeld får mye fleksibilitet. Roller derby skates har en støvel som er laget av enten lær, kunstlær eller nylon. Rammen er av nylon eller aluminium. Rulleskøyter av denne typen er generelt velegnet for Derby, men også til dans, jam art og fitness. Les beskrivelsen av hver enkelt rulleskøyte for å finne ut om de er spesielt utviklet for roller derby, eller om de er til alminnelig bruk.

Hva er roller derby?

Roller derby er en amerikansk sport som ble veldig populær på 1930-, og 1940-tallet. Opprinnelig var sporten utformet som et løp, der to lag konkurrerte mot hverandre. Men allerede på 1930-tallet utviklet det seg til en kontaktsport, slik det er i dag. Tidligere ble roller derby spilt av både kvinner og menn, og selv om det er noen roller derby lag for herrer, er det nå hovedsaklig en sport som spilles av kvinner.

I roller derby har man to lag med fem spillere hver. Hvert lag velger en jammer, som er den scorende spiller. De andre fire spillerne er blokkere.

Roller derby er en underholdnings sport, og det er uttrykt i flere forskjellige felter. Deltakerne har vanligvis et roller derby navn, som f. eks. kan være et ordspill av et kjent navn eller et kjent fenomen. Noen bruker til og med navnet for å skape et alter ego, som de spiller som mens de er på banen. Turneringer blir ofte navngitt med et ordspill.

Husk at når du spiller roller derby, skal du bruke sikkerhetsutstyr som hjelm, håndleddsbeskyttere, albuebeskyttere, knebeskyttere og tannbeskytter.