×
Meny

Roller Derby Skates

  Filter
Merker
Skostørrelse

Godt å vite

Hvis du er på utkikk etter retro-rulleskøyter (side-by-side skøyter) for bruk til rollerderby, da har du klikket deg inn på den rette kategorien. Noen av rulleskøytene er spesiallagd til rollerderby mens andre kan like godt brukes til dans eller fitness.

Hva skiller roller derby skøyter fra vanlige rulleskøyter?

Skøyter som brukes til roller derby er side-by-side rulleskøyter som kommer med en lav støvel. Den lave støvelen gjør at du ikke får mye ankelstøtte, men til gjengjeld får du mye fleksibilitet. Skøytene som har en støvel som er laget av enten lær, kunstlær eller nylon. Rammen er av nylon eller aluminium. Rulleskøyter av denne typen er generelt velegnet for roller derby, men også til dans, jam art og fitness. Les beskrivelsen til de enkelte rulleskøytene for å finne ut om de er spesielt utviklet for kun roller derby, eller om de er for alminnelig bruk også.

Hva er roller derby?

Roller derby er en amerikansk sport som ble veldig populær på 1930-, og 1940-tallet. Opprinnelig var sporten utformet som et løp, der to lag konkurrerte mot hverandre. Men allerede på 1930-tallet utviklet det seg til en kontaktsport, slik det er i dag. Tidligere ble roller derby spilt av både kvinner og menn, og selv om det fortsatt noen roller derby lag for herrer, så er det nå hovedsaklig en sport som spilles av kvinner.

I roller derby har man to lag med fem spillere hver. Hvert lag velger en jammer, som er den scorende spiller. De andre fire spillerne er blokkere.

Roller derby er en underholdnings sport, og det er uttrykt i flere forskjellige felter. Deltakerne har vanligvis et roller derby navn, som f. eks. kan være et ordspill av et kjent navn eller et kjent fenomen. Noen bruker til og med navnet for å skape et alter ego, som de spiller som mens de er på banen. Turneringer blir ofte navngitt med et ordspill.

Husk at når du spiller roller derby, da må du bruke sikkerhetsutstyr som hjelm, håndleddsbeskyttere, albuebeskyttere, knebeskyttere og tannbeskytter.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser