Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Kjøpe ski til barnÅ skaffe de riktige skiene for barna er avjgørende for både utvikling - og viktigst av alt; at de får det gøy. Du vil definitivt går for ski som egner seg for piste (preparerte skiløyper i alpinanlegget), fordi det er der barnet ditt best og lettest kan videreutvikle sine ferdigheter. Har de allerede spesialisert seg i en skidisiplin, vil saken være en annen. Når du velger ski til barna dine, er det også veldig viktig å velge ski som passer for nettopp deres ferdighetsnivå. Nybegynnerski vil alltid være mykere og mer tilgivende sammenlignet med avanserte ski.

Å leie utstyr er alltid et alternativ, men å kjøpe et par egne ski til barna dine, lar dem bli kjent med skiene og føle seg mer trygge på dem. I tillegg unngår du også da de travle utleiebutikkene i begynnelsen av ferien!

ON-PISTE SKI | Maksimalt grep og kontroll oppå snøen

On-piste ski er et glimrende valg for barnet. Disse skiene gir barnet muligheten til å trene og lære det grunnleggende av teknikker - i et lærevennlig miljø. Skiene er smale i design som gir dem maksimalt grep og kontroll på snøen.

ALL MOUNTAIN Ski | De mest allsidige skiene barna kan få

Også All-mountain ski er nybegynnervennlige, ettersom de er svært tilgivende på toppen aav selve designet på skiene gjør dem midt i blinken for eventyrlystne barn til å prøve seg på off-piste skikjøring utenfor løypene. Disse skiene gjør dem nemlig lettere å svinge i tung snø.

Kjøp barneski her

Vi har også spesialiserte skityper for barn som allerede er erfarne og som ønsker å prøve en annen type ski som f.eks. Park, Racing eller Freeride. Hvis dette er noe som er av interesse, da anbefaler vi å lese vår guide; Veiledning for erfarne skiløpere - der vi beskriver disse skitypene mer i detalj.

Velg riktig skilengde

Å sørge for at barnet ditt bruker riktig skipar for størrelse og ferdigheter, vil hjelpe dem enormt med å lære raskere - samt ha mer moro. Den mest avgjørende faktoren er høyde, og siden de fleste barna er proporsjonerte med høyde og vekt, vil ski som måles opp til mellom bryst og øyenbryn være akseptabelt.

Et barn som lærer å gå på ski for første gang, bør ha ski nærmere brysthøyden.
Et erfarent barn bør ha ski nærmere øyenbrynhøyden.

Bildet illustrerer skilengden for en nybegynner (din høyde minus 35 cm)

Barneski
Førstegangsbruker Din høyde minus 40 cm
Nybegynner Din høyde minus 35 cm
Mellomnivå Din høyde minus 30 cm
Avansert Din høyde minus 15 cm
Ekspert Din høyde minus 5 cm

Ski med eller uten bindinger

Barneski kan komme med eller uten bindinger, men vi anbefaler generelt å velge ski med bindinger, da de lett kan justeres + at de leverer en god ytelse. Dette alternativet er mulig for alle skiegenskaper - og ekstra bra for nybegynnere opp til mellomnivå.

Ski uten bindinger finnes vanligvis i de spesialiserte kategoriene Park, Freeride og Topptur - hvor det er nødvendig å kjøpe bindinger separat. Hvis barnet ditt holder et mellomnivå eller høyere, er det et godt alternativ å velge ski og bindinger separat - da kan man nemlig tilpasse utstyret. Mer informasjon om bindinger finner du i guiden; Kjøpe alpinski.

Annet skiutstyr

Alpinstøvler

Alpinstøvler kan utgjøre en stor forskjell for barnets opplevelse på ski, og leiestøvler kan ofte være ubehagelige. Når du investerer i et eget par, er det viktigste å få riktig størrelse og type skistøvel.

Støvelstørrelsen måles i centimeter, og det er lengden på foten fra baksiden av hælen til tuppen. Du kan måle barnets føtter ved hjelp av en linjal eller et målebånd. Barnesko er vanligvis myke i fleksibilitet og kan ha mellom 1 og 4 spenner.

Det er også racerstøvler for avanserte barn som er interessert i racing. Disse er dog betydelig dyrere og har høy støvelflex (60 til 90).

Skistaver

Hvis ski er helt nytt for ditt barn, trenger du ikke investere i skistaver med en gang. Et godt tidspunkt til å introdusere skistaver vil være etter at barnet har lært det grunnleggende innen skikjøring og føler seg selvsikker nok.

Tips | Når du introduserer skistaver til barna: Sørg for når du først har introdusert skistaver til barna, at de bruker dem riktig. Altså, at de ikke holder dem for løst eller drar dem bak - dette er nemlig uvaner som er vanskelig å "glemme" i ettertid.

For å finne riktig størrelse på skistavene kan du ta en titt på vår; Skistavguide.

Hjelm

Hjelm er noe barnet ditt absolutt må ha. Enten de er nybegynnere eller eksperter, er risikoen for skade den samme. I tillegg til å beskytte hodet, gir en hjem også varme - for ikke å snakke om selvtillit. Mange land har også lover som gjør det obligatorisk for barn å bruke hjelmer ved skikjøring. For ytterligere veiledning kan du lese vår; Slik bruker du hjelmen, eller; Hjelmenes levetid.

Briller, hansker og passende klær er noen av de viktigste tingene man må ha for å nyte tiden din i skibakken. Alt dette finner du på vår nettside: Den ultimate guiden for skibriller

Se vårt utvalg av skitøy og vinterklær

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser