×
MENY

Drift Trikes

Det er ingen produkter å vise i denne kategorien.

En Drift Trike er en slags trehjulssykkel med et sykkelhjul foran og to lave, men brede bakhjul. En Trike bike, som noen kaller det, er designet for downhill og brukes primært for å slide ned en bakke med mange svinger. De to brede bakhjulene bidrar til å gi en "slide effect" når du når en høy hastighet. Drifts Trike Pro3 modellen er produsert med litt annerledes bakhjul enn tidligere modeller. Den har hjul med luftfylte dekk i midten og en PVC ytre. Dette er en praktisk feature, da det gir muligheten til å endre bare den ytre PVC istedenfor hele hjulet når det blir slitt.

Hvordan bruker jeg min Trike bike?

På en Trike bike får du fremgang ved bare å kjøre nedoverbakke og la tyngdekraften skape momentum for deg. Men det finnes situasjoner hvor det ikke er mulig å kjøre nedover, og her er det praktisk å kunne skape sin egen fremdrift.Derfor er det mulig å få noen Drift Trikes med pedaler, slik at du selv kan skape fremdrift på mindre bratte bakker og rette strekninger.

Hvis du ønsker å kjøre veldig fort, så det er en god idé å kjøre på en asfaltert sti eller vei som er så jevn som mulig. Svært grove overflater skaper mer motstand og reduserer levetiden på dine hjul, siden den ru overflaten slites mer på hjulene.

En Drift Trike kan brukes av de fleste

En Drift Trike er utformet slik at den kan brukes av de fleste - barn, ungdom og voksne. Trike Drifting er en sport hvor all kan delta, fordi teknikken er relativt enkel. Man kan sammenligne Trike drifting med downhill longboard, men fordi du sitter på et sete nær bakken i stedet for stående og fordi en Drift Trike er veldig stabil, er det lettere å holde balansen på en Trike bike enn på et longboard .

Trike Drifting har raskt blitt en populær sport, og har mange tilhengere verden rundt. Før de begynte å kommersialisere Drift Trikes, var det mange som bygget dem selv. I dag er de produsert av noen av de store merkene, for eksempel, Huffy.

Trike Drifting er opprinnelig fra New Zealand, hvor de første Drift Trikes så dagens lys. Deretter, spredte fenomenet seg raskt til Australia, Sør-Amerika og Europa. I 2008 hadde sporten blitt så populært at det fikk sin egen organisasjon "American Drift Trike Association", som er en non-profit organisasjon som har som formål å fremme trike drifting.