MENY
×

Roller Derby Hjul

  Filter
Merker
Hjuldiameter
Hjulbredde
Hjulhardhet

Roller derby: Hvordan velger man de rette hjulene?

Roller derby foregår innendørs, derfor bruker man kun hjul for innendørsbruk.

Når du begynner prosjektet med å finne det rette hjulene for deg, da handler det om å finne den rette balansen mellom hjulene, gulvet og deg selv. Det aller mest viktige her er hva hjulhardheten måles til på durometer-skalaen. Her er et par ting som man må huske å tenke på når man skal velge den rette hjulhardheten.

• Et gulv med mye grep krever tøffere og et mer hardbarket hjul på 93-99A.

• I mange sportsarenaer så er det hjulene med en hardhet på 93-95A som viser seg å være det mest populære valget.

• For å unngå å skli på glattere gulv, da anbefales det å gå ned på hjulhardheten til 88-92A.

Det må nevnes at vekten til skateren er også en faktor man må huske på under dette hjulvalget, en tung skater krever vanligvis hardere hjul. Alt i alt så er det jo smak og behag som gjelder her, du må nesten bare prøve ut et par forskjellige hjul helt frem til du finner din favoritt som du kan holde deg til.

Hvilken størrelse skal jeg velge?

Størrelsen på selve hjulet er også noe som må baseres på sin egen personlige preferanse. Den typiske diameteren er på enten 59 mm eller 62 mm, disse to størrelsene er de mest populære. Bredden kommer som standard -eller slim. Standardbredden er ganske populær, men noen skatere foretrekker de mer slanke hjulene på grunn av smidigheten de gir. Slim-hjulene har litt mindre med grep i forhold til standardhjulene, men dette kan vanligvis kompenseres for hvis du skulle ende opp med å velge et mykere hjul enn det du vanligvis ville ha gjort.

Legg merke til: Noen skatere foretrekker å blande og mikse hjulene i hardhet på sitt setup. Hvis du bestemmer deg for å eksperimentere med dette, vær da oppmerksom på at du velger den samme diameteren på alle hjulene.