×
Meny

Snu dine hjul og forleng levetidenNødvendige verktøy: En umbraco nøkkel eller et skate-verktøy

Under normal anvendelse, vil dine hjul bli slit mer på den side som vender inn imot skinnen, enn på siden som vender ut over. For at få mest ut verdi ut av dine hjul, er det viktig å snu dem engang imellom. Ellers kan du risikere å skulle uskifte dine hjul tidligere enn ellers nødvendig.

Når er det tid til å snu hjulene på dine rulleskøyter? Svaret er veldig simpelt: Når et eller flere av hjulene er slit veldig tydelig på indersiden.

Da dine rulleskøyte hjul blir slit ned i forskjellige tempo, er det viktig at rotere dem den riktige vei. Du kan ikke bare vende hjulet og plassere det i samme posisjon på rammen, men dette vil kun resultere i et ujevnt slit på hjulet. Resultatet blir igjen at du må skifte hjulene på dine inline rulleskøyter mye raskere enn ellers nødvendig.

La oss komme i gang.

Sett verktøyet i skruen og løsen dem (På noen rulleskøyter må du bruke et stykke verktøy
mer, som du bruker til at holde den annen enden av hjulbolten fast)

Fjern skruen, hjulbolten og hjulet

Ettersom du allikevel er i gang med at skille dine rulleskøyter fra hverandre, er det en god idé at rengjøre rammen og kulelagrene. Se denne guiden som viser hvordan du kan rense dine kulelager.

Hvis dine rulleskøyter har tre hjul på hver skinne, må ombytningen av hjulene foretas som illustrert ovenfor. Glem ikke å snu hjulene, så den "gamle" inderside, nå er den nye ytterside.

Hvis dine rulleskøyter har fire hjul på hver skinne, må ombytningen foretages som vist ovenfor. Glem ikke å snu hjulene, så den "gamle" inderside, nå er den nye ytterside.

Viktig: Husk at balansepunktet er rotert når hjulene har blitt snudd. Derfor er det viktig du er forsiktig når du bruker rulleskøytene første gange etter at hjulene har blitt vendt.

Produkter

SkatePro