Jul
Bestill innen 16. des.  -  Les mer
×
Meny

Guide til kjøp av Aggresssive Inline Skates

Med en tett passform og en ramme som passer din skate stil, får du optimale forhold for å utføre triks og andre ville stunts på aggressive inline skøyter. Les vår guide her for å lære det du trenger for hva du skal være klar over når du kjøper dine første aggressive skates.

Sjekk ut videoen og bli godt forberedt når du skal kjøpe nye aggressive inline skates.

Aggressive skøyter passer til de mer erfarne riders, som ønsker å kjøre street eller park og utføre triks på forskjellige gjenstander og kjøre på ramper. Du kjenner kanskje også til aggressive under andre navn som stunt skates eller trick rulleskøyter, men det er omtrent det samme. Det finnes også andre stiler, slik som Powerblading, som er en hybrid av aggressive og freeskate (les mer om Powerblading ved slutten av guiden).

Hjul

Hjul for aggressive skøyter er egnet for å kjøre park og street med. Når det gjelder hjulets hardhet og hjulstørrelse, gjelder følgende:

  • Størrelsen på hjulet er vanligvis 54 til 64 mm i diameter - mindre hjul gjør det enklere for deg å gjøre triks. Større hjul gir bedre fart.
  • Hjulhardhet er mellom 86-95A - harde hjul gjør det enklere for deg å gjøre slides siden det gir mindre grep, hjulene blir derfor ikke sittende fast til overflaten.

Kulelager

På innsiden av hjulet sitter kulelagere, som sikrer at hjulet roterer. Ved aggressive skøyting vil du regelmessig måtte bytte ut kulelager for noen nye, siden de er utsatt for en del slag ved bruk. Nye kulelager sikrer et godt rull, slik at du får de beste forutsetninger til å utføre triks. Lagrene kan kjøpes som reservedeler.

På SkatePro oppgir vi normalt lager etter ABEC-skalaen, som går fra 1-9 og definerer kulelagerets presisjon. Vanligvis gjelder det at:

Jo høyere ABEC tall, jo hurtigere har hjulene mulighet til å rulle.

Vær imidlertid oppmerksom på at ABEC ikke sier noe om holdbarheten på kulelager. Vi anbefaler at du velger dine kulelager fra et anerkjent merke i stedet for å kun fokusere på ABEC-tallet.

Frame/Ramme

Bladet på aggressive inline skøyter kalles ramme eller frame. De forskjellige rammer gjør det mulig for et bestemt hjul oppsett. Om du velger det ene hjul-oppsett over det andre, avhenger av din personlige stil, som utvikler seg over tid. Hvert oppsett har sine fordeler:

  • Anti-rocker setup består av to store hjul og to små grindhjul, som gjør det enklere å utføre grinds. Oppsettet låser også bedre fast når man grinder, slik at du opplever mer trygghet i dine grinds. Dette er standard oppsettet for aggressive skates.
  • Flat setup består av fire like store hjul som gjør rulleskøytene mer manøvrerbare.
  • Freestyle setupet består av to hjul, uten mulighet for hjul i midten av rammen, noe som gir en større grindflate. Dette betyr at du kan grinde objekter som du normalt ellers ikke kan grinde, f.eks. en trestubbe. Dette gir deg muligheten til å vise din kreative side.

Merk: Alle UFS rammer kan byttes ut med en annen UFS ramme uavhengig av merke og størrelse.

Boots/Shell

Skallet på aggressive inline er designet hard med solide materialer ved utsatte områder, slik at den kan tåle mange harde slag fra triks og landinger. Dette gjør støvlene mer holdbare og forlenger livetiden, slik at du kan ha glede av dem i lengre tid. Av samme grunn, er aggressive skate støvler også tyngre enn andre støveltyper. Det er vanligvis mulig å erstatte slitedeler slik som soulplates og backslide plater.

Liner / Innerstøvel

Lineren refererer til innerstøvelen på dine aggressive inline skøyter. En god liner støtter foten og ankelen, og er vanligvis tykk polstret for å minimere støtet fra harde landinger, slik at du beholder god komfort. På de fleste modellene, er det mulig å endre lineren til en ny hvis den blir slitt. Du kan også endre den for en bedre passform hvis du finner ut at skøytene ikke sitter riktig. På den måten unngår du også å måtte varmeforme støvelen for å endre passform. Lineren du bruker, må være designet spesielt for aggressive skates. Disse liners er bedre polstret, noe som gir bedre støtte ankelen og gir bedre grep på hælen slik at føttene ikke beveger seg i støvelen.

størrelse

Vi anbefaler alltid at du leser størrelsesguiden på de enkelte produktsidene for mer informasjon om størrelsen på den spesifikke modellen. Dine aggressives bør være stramme på føttene, får å gi deg maksimal kontroll til å utføre triks. I begynnelsen vil du oppleve at de er svært stramme, men det er ingen grunn til bekymring, fordi de er mer behagelig å ha på når du har kjørt dem til. Dette kan vanligvis ta opptil flere timer med bruk.

Beskyttelseutstyr

Sørg for å beskytte deg selv med egnet beskyttelsesutstyr som hjelm, kne og håndleddsbeskyttere, men også leggbeskyttere, som er spesielt designet for aggressive skating. Hvis du virkelig gå for det, er det en stor fordel å bruke crash pants, som beskytter hoftene og halebenet - noe du vil være veldig takknemlig hvis du faller. De kan også sitte på under buksene hvis du foretrekker det. Aggressive skating er en ekstrem sport der du mest sannsynlig kommer til å falle, så sørg for å beskytte deg selv slik at du kan nyte din idrett i lang tid fremover.

Powerblading

Powerblading er en stil som er en del av aggressive skating, men gir deg mer fart. Det kan sammenlignes litt med parkour med tilføyd fart. Rulleskøyter for powerblading brukes vanligvis for bykjøring, hvor man blant annet utfører triks som å hoppe ut av trapper, o.l.

Powerblade skøyter består av en aggressiv støvel med flat ramme-setup hvor hjulene er større, slik vi kjenner det fra freeskates. Med dette kan du gjøre triks på farten, og du vil være mindre påvirket av underlaget. Hjulstørrelsen er vanligvis mellom 60 til 80 mm.

Se vårt utvalgt av Aggressive Inline skates her

Har du spørsmål om hvilke skøyter du bør velge, ikke nøl med å kontakte oss.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser