MENY

Aggressive rulleskøyte guide

Her finner du en forklaring på mange av de begreper, som blir brukt når du ser på utvalget av aggressive rulleskøyter.

Boot og Cuff

Støvelen kan enten være en hardboot eller en softboot, dvs. at enten er det et hardt plastikk skall eller et mykere kanvas skall. (Noen produsenter lager en blanding mellom disse to). En hard boot gir mer beskyttelse, mens en softboot er lettere og gir litt mer bevegelsesfrihet.
På hardboots er det ofte en utskiftbar cuff og det er også noen hardboots som er betrukket med skinn for utseendets skyld.

Skinner og hjul

Det er tre måter man kan kombinere skinner og hjul på:
1: Flat setup: Frame + 4 alm. Hjul på hver skøyte.
2: Anti rocker: Frame + 2 alm hjul + 2 grindhjul.
Grindhjul er spesielle små og harde hjul, som ikke brukes til å kjøre på men til å grinde med. Disse brukes i stedet for de to midterste hjulene.
3: Freestyle: Frestyle frame + 2 alm. Hjul.
Her er det ingen hjul i midten, men i stedet er det blokker, som er gode til å grinde på. Dette gir mulighet for å grinde på bredere ting.
I tillegg er man begynt å lage visse freestyle skinner med støtabsorbering. Disse kalles for suspension-skinner

Plates

Sammen med skinner er plates det man bruker til å grinde på, og dermed en av de delene, som raskets blir slitt. Plates og skinner kan derfor skiftes ut på nesten alle skøyter. På noen skøyter er det kun en plate, mens andre har oppdelt deres plates i en royal-plate og en soul-plate. Royal-platen er den midterste klossen, mens en soul plate er de forreste og bakerste klosser under støvelen.

Se vårt utvalg av aggressive rulleskøyter.

Les også guiden: Kjøp av rulleskøyter

Produkter

Populære produkter

Trygg e-handel