MENY
×

Kjøp av ishockey skøyter

Denne guide kan du bruke før, under og etter kjøp av ishockey skøyter.

Før du kjøper ishockey skøyter
Det er stor forskell på kvalitet, passform og størrelser mellom de ishockey-merkene som finnes. Generelt gjelder det dog at kvalitet og pris henger sammen.

Bruk evt. denne tabellen som tommelfinger-regel for kvalitet og valg av størrelse:

Merke Kvalitet Gå efter skøyte-størrelse
CCM +++ Ca. ½ størrelse større enn sko
Bauer +++ Ca. samme størrelse som sko
RBK +++
Sherwood ++ Ca. ½ størrelse større enn sko
Graf ++ ?
Mission ++ Ca. 1 størrelse mindre enn sko
Nike + Ca. ½ størrelse mindre enn sko
Tour + Ca. samme størrelse som sko

Er du fortsatt i voksealderen, kan du velge å kjøpe dine skøyter ½-1 nummer større enn ditt behov, så kan du bruke dem i lengre tid. Kjøper du skøyter enda større så gir skøytene ikke ordentlig støtte, hvilket resulterer i at du mister stabilitet og styrke i din skøyting.


Når du kjøper ishockey skøyter
Prøv skøytene med de strømpene som du regner med å skøyte med. Prøv gjerne flere forskjellige modeller, så du kan sammenligne passform og kvalitet.

Bemerk at noen av de dyrere ishockey skøyter kan varme-formes etter dine føtter når du har kjøpt de. Disse skøyter trenger støvelen ikke passe 100% perfekt, fordi varme-formingen gjør at skøyten endrer form til dine føtters passform.

1. Ta opp lissene så mye at din fot enkelt går ned i støvelen. Press tærne dine så langt frem som mulig. Størrelsen passer hvis du akkurat kan få en finger ned i støvelen bak hælen.

2. Ta begge skøyter på. Knyt støvelen godt til, men ikke alt for stramt. Still deg opp, og merk hvordan skøytene føles. Skøytene skal ikke presse eller klemme noen steder.

3. Dytt hælen bakover, og kjenn etter om det er ordentlig støtte i hele hælområdet. Din hæl skal ikke kunne løfte seg uten skøyten, så lenge du dytter hælen helt bak.

4. Kjenn etter om det er plass til forfoten og tær, uten at støvelen klemmer.

5. Prøv å gå ned i kne. Skøyten skal være fleksibel og tillate deg å bøye benet, så du kan opprettholde en god hockey-posisjon.

6. Prøv å presse støvlene til siden. Skøyten skal være stiv og støtte godt, så du kan skøyte/rulle komfortabelt og kraftfullt.


Etter at du har kjøpt ishockey skøyter
Prøv å ta på begge skøytene hjemme i stuen (husk skøytebeskyttere, så du ikke ødelegger gulvet).
Hvis skøytene stadig sitter godt og ikke klemmer, så er du klar til hockeybanen.
Sitter de ikke godt og klemmer, så blir det kun verre, når du først går i gang med å spille. Bytt skøytene dine og finn noen andre på vår hjemmeside. Vi sender fraktfritt en ny skøyte til deg, når vi har fått skøyten retur.

(Hos SkatePro er det alltid 365 dager full returrett på skøyter, så lenge du ikke har brukt varen utendørs eller på bane, og de ikke bærer preg av slitasje - Se også SkatePro's returpolitikk).

Break-in
Fordi skikkelige ishockey støvler er laget av lær, så vil læret i et par nykjøpte hockey-støvler tilpasse seg dine føtter. Denne perioden kalles for break-in av skøytene, og kan medføre vabler og blodsamlinger de første gangene du bruker skøytene, inntil at læret har satt seg. Noen produsenter anbefaler at du i break-in perioden tar skøytene på hjemme i stuen og har de på flere timer, andre anbefaler at du bare skal begynne å spille hockey med en gang.

Populære produkter