MENY
×

Kjøp av skateboard

Det er en stor forskjell på skateboards - større forskjell enn man skulle tro. Et skateboard er nemlig ikke bare et tilfeldig stykke tre med 4 hjul under. Derfor kan du ikke forvente samme egenskaper, muligheter eller levetid for et skateboard kjøpt i en leketøysbutikk, i et stormagasin eller i en lokal multi sportsforretning, som du vil finne hos de brettene du kan finne i SkatePro's assortiment.

Det er fem viktige ting du skal ta stilling til: Først, hvilken type skateboard, deretter selve brettet, så trucks og tilslutt hjul og kulelager.

Skateboard

Det er stor forskjell på skateboards – større enn man i utgangspunktet skulle tro. Et skateboard er nemlig ikke bare et tilfeldig stykke tre med 4 hjul under. Derfor kan du ikke forvente samme egenskaper, muligheter eller levetid for et skateboard kjøpt i en lekebutikk, i et stormagasin eller i en lokal multisports butikk, som du vil finne hos de skateboards, du kan finne i SkatePro’s sortiment.

Det er fem viktige ting du skal ta stilling til, først typen av skateboard, deretter selve brettet, så trucks og sist hjul og kulelager.

Type skateboard

Når du velger et skateboard skal du bestemme deg for hva du skal bruke ditt skateboard til. Et Longboard kan brukes til å cruise og carve på, mens det klassiske skateboard er til tricks og ramper. Ytterligere er det oldschool/cruiser boards som er kompakte og lette å styre de er en mellomting mellom de to andre skateboards men kan ikke bruges til å gjøre tricks på.

Skateboard deck

Her skal du se på hvilken type tre et skateboard deck er laget av. Lønnetre er det hardeste og dermed det som best holder til hardhendet bruk (Canadisk Lønnetre er det hardeste). Har du en liten fot (størrelse 35-40) bør du velge et skateboard deck, som er mellom 7,25 og 7,5 tommer i bredden. Hvis du bruker skostørrelse 45 eller over, bør du velge et deck over 7,8 tommer. Sist skal du se etter hvordan decket er limet. En kald-liming gir et langt mer holdbart deck, enn ved varm-liming.

Les mere her: Guide til skateboard deck

Skateboard trucks

Velg gjerne et kjent merke innenfor skateboard trucks, da det typisk er bedre kvalitet. Pris og kvalitet følger hverandre. De kjente merkene er dels mer holdbare, men også mer fleksible og kalibreret langt bedre enn deres billigere konkurrenter, hvilket gjør, at du kan styre ditt board enklere og mer presist. Vekten er også vigtig, da tunge trucks krever mer styrke å få opp i luften enn lette trucks. Tunge trucks er ofte bedre å grinde på da de ofte er større og mer holdbare.

Les mere her: Guide til skateboard trucks

Skateboard kulelager

Skal du bruke ditt skateboard til street-bruk, anbefaler vi at du velger skateboard kulelager i klassen ABEC 3 - 5, hvorimot skateboards til rampebruk typisk har kulelager i klassen ABEC 7 – 9.

Les mer her: Kjøp av kulelager

Skateboard hjul

Når det kommer til skateboard hjul er det 2 faktorer du skal være oppmerksom på; størrelsen og hardhet. Større hjul er raskere og brukes av rampe-skatere (fra 55-65mm), mens, street-skatere ofte foretrekker mindre hjul (50-55mm) da man kommer nærmere bakken. Jo hardere et hjul er, jo raskere kan det kjøre og jo lengre levetid. Harde hjul gir mindre veigrep og støtabsorberer ikke nær så godt som myke hjul. Hjulets hardhet angis f.eks. 100A. Jo høyere tall, jo hardere er hjulet.

Les mere her: Guide til skateboard hjul

Produkter

Populære produkter