MENY
×

Guide til skateboard deck

Skateboard deck : SkateProTræsort
Når du kjøper et skateboard deck er det først og fremmest viktig å være oppmerksom på, hvilken træsort selve decket er lavgt av. Ahorn er klart å foretrekke; det er utrolig hardt, tungt og sterkt og samtidig formstabilt, så det kan holde til hardhendet bruk uten å bli deformt eller knekke. Ahorn er faktisk så formstabilt, at det også brukes til mange musikinstrumenter, for eksempel violiner, hvor selv den minste forskyvning i formen, ville kunne medføre en endring av klangen. Skal det være helt perfekt, bør du gå etter et brett, som er laget i canadisk ahorn, da dette er den hardeste ahorn-typen, som brukes til skateboard-produksjon (den er ca. 15 % hardere enn kinesisk ahorn).

Kald-liming vs varm-liming
Dessuten er det vesentlig å være oppmerksom på, om decket er kald-limt (kaldpresset). Fabrikasjonen av et deck går mye raskere ved varm-liming, da påføring- og tørketiden er redusert, men kald-liming holder markant bedre, hvilket resulterer i et langt mere holdbart deck.
Det er ganske stor forskjell på dimensionene på skateboard deck. Hvilken størrelse deck som er optimal for deg, avhenger primært av din fots størrelse.

Deckstørrelse
Har du en liten fot (størrelse 35-40) bør du velge et skateboard, som er mellom 7,25 og 7,5 tommer i bredden, da det vil være enklest for deg å styre. De fleste normale decks er mellom 7,5 og 7,8 tommer brede. Hvis du bruker skostørrelse 45 eller over, bør du ikke velge et deck, som er under 7,8 tommer, da det i såfall blir vanskelig for deg å lande riktig på decket, når du gjør tricks. Decks, som er 8,25 til 9 tommer brede brukes oftest av rampe-skatere, da de er enklest å lande riktig på.

Se vårt utvalg av skateboard decks

Produkter

Populære produkter