MENY
×

Kjøp av Ski

Valget av slalomski avhenger i stor grad på ditt nivå, din høyde og hvis du er opptatt av ski i løypene, i parken eller off-piste.

Hvilken lengde ski bør du velge?

Lengden på skiene avhenger i hovedsak på høyden din og ditt ferdighetsnivå. Som en grunnregel, skal skien rekke til nesen når du har alpinstøvler på.

For barn som er nybegynnere på alpinski, anbefaler vi at du velger en ski som når til brystnivå eller litt høyere. Dette gjør det lettere for barn å fokusere på å lære samt å kontrollere skiene.

For barn som har stått på slalomski før og voksne nybegynnere anbefales det at skiene går opp til munnen eller haken, og i øyehøyde hvis du er en ekspert.

Selve skitypen er også en faktor, som anbefalt i illustrasjonen nedenfor:

4 typer ski

Det er vanligvis fire typer alpinski hos SkatePro.

All mountain ski

Er du ivrig etter å utforske hele fjellet på slalomski? En all-mountain ski er alpint sportens mest allsidige slalomski som er optimalt både for løypene, off-piste og i parken. All mountain ski er konstrueret bredere under foten og fronten på skiene i forhold til en normal pisteski, noe som gjør det til en mer stabil alpinski.

twintip ski

En twintip ski er perfekt for deg som er lekesyk i bakken og samtidig ønsker å utfordre deg selv med hopp, halfpipes og boxes i parken. En twintip ski kort forklart, er en alpinski med myk flex og med et løft i fronten og enden av skiene for å hindre motstand og evnen til å kjøre i baklengs. I tillegg hører twintip ski også under kategorien backcountry ski, som beskrevet nedenfor, og kan også være bygget for å utforske dypsnø, off-piste.

Freeride ski / Backcountry ski

Elsker du å frikjøring utenfor løypene og leke i dyp snø? Freeride ski er også kjent som off-piste ski eller backcountry ski. Freeride ski er preget av et bredt design, stivhet og konstruert som en twintip ski, som sammen gir en god flyt i dyp snø og store svinger.

Racing ski

Race skis er for deg som er opptatt av høy hastighet og løypekjøring. Bygget som en carving ski med et sterkt grep og vridningsstivhet, racing skis er også perfekt for slalåm. Skiene er i tillegg utformet med en forholdsvis smal midje og en bredere forski, som gir stabilitet og kontroll.

Skiens oppbygning


En baseline (ski underside) varierer og kan bestå av enten en camber, rocker eller flat design. Ofte kombineres disse utførelser, avhengig av formålet med skien.

Rocker: Gjelder når en ski buer oppover i fronten og/eller enden av skien, mens sentrum kan være flat eller cambered. Rocker hindrer motstand i puddersnø og gjør det lettere å svinge.

Camber: Tuppen og bekenden av en ski presses ned i sneen, noe som øker kontaktarealet med snøen og gir et bedre grep. Resultatet av dette gir økt stabilitet ved høye hastigheter.

Flat: Er når det meste av skisålen baseline er i kontakt med snøen.

I tillegg til skiene, er det svært viktig at du har komfortable og varme alpinstøvler. Les mer om skistøvler, på Kjøp av skistøvler her.

Produkter

Populære produkter