MENY

Kjøp av ski

Det er viktig å velge riktige ski hvis du ønsker å være sikker på å få en god opplevelse når du skal stå på ski. Les denne veiledningen før du velger ski.

Valget av ski er i stor grad avhengig av ditt nivå, din høyde og om du er lidenskapelig opptatt av ski på piste, i parken eller i off-piste.

Hvilken lengde på ski bør du velge?

Lengden på skiene avhenger i hovedsak av høyden din og ditt nivå. Som en grunnregel, en ski går til nesen din når du har ski støvlene på.

For barn og nybegynnere er det anbefalt at skiene gå opp til munnen eller haken, og i øyehøyde hvis du er en ekspert.

Selve skitypen spiller også en faktor, som anbefalt i illustrasjonen nedenfor:

Fire typer ski

Det er vanligvis fire typer alpint på SkatePro.

All mountain ski

Er du ivrig etter å utforske hele fjellet på ski? En all mountain ski er den mest allsidige ski som er optimal både på piste, off-piste og i parken. All mountain ski bygges bredere under foten og i forskien i forhold til en vanlig pisteski, noe som gjør det til en mer stabil ski.

Twintip ski

En twintip ski er perfekt for deg som er leken i bakken og samtidig ønsker å utfordre deg selv med hopp, halvt rør og bokser i parken. En twintip ski er kort forklart, en ski med en myk flex og med et design for å løfte toppen og enden av skien for å hindre motstand og muligheten til å kjøre bakover. I tillegg hører twintip ski også i kategorien backcountry ski, som beskrevet nedenfor, og kan også være bygget for å utforske dyp snø i off-piste.

Backcountry ski

Elsker du å kjøre utenfor piste og spille i den dype snøen? Backcountry ski er også kalt off-piste ski og freeride ski. Backcountry skiing er preget av et bredt design, stivhet og et twintip design, som til sammen gir en god flyt i dyp snø og bratte svinger.

Racing ski

Racing ski er for de som er lidenskapelig opptatt av høy hastighet og piste kjøring. Bygget som en carving ski med en sterk kant hold og vridningsstivhet, er racing ski også perfekt for slalom. Racing ski er i tillegg designet med en relativt smal midje og et bredere forski som vil gi deg stabilitet og kontroll.

Skiens bygning

En baseline (ski nederst) varierer, og kan bestå av enten en camber, rocker eller flat design. Ofte kombineres disse utførelser avhengig av formålet av skien.

Rocker: Gjelder da en ski kurvet oppover i toppen og / eller slutten av ski, mens sentrum kan være flat, eller har camber. Rocker hindrer motstand i pulver og bøye enklere.

Camber: Tuppen og halen til en ski presset ned i snøen, noe som øker kontaktflaten med snø og gir en bedre kantgrep. Resultatet av dette, som gir økt stabilitet i høy hastighet.

Flat: Er når det meste av ski baselinen er i kontakt med snøen.

I tillegg til ski, er det svært viktig at du har en komfortabel og varm skisko. Les mer om støvlene på Kjøp av skistøvler her.

Produkter

Populære produkter

Tilmeld deg våres nyhetsbrev!
Motta e-mails med gode tilbud, tips og produktnyheter (starter i 2017).
               
Trygg e-handel