×
Meny

Kjøp av ski for nybegynnere

Hvis du er en nybegynner og er klar til å kjøpe ditt første skipar, da er denne guiden midt i blinken for deg - vi skal gjøre vårt beste her for å peke deg i riktig retning. For å gjøre ting enkelt, vil vi hjelpe deg med å identifisere hvilken type ski som passer best for deg, hvilken lengde du bør velge, og litt annet av tilleggsinformasjon om skibredden.

Før du tar den endelige avgjørelsen, er det viktig å først søke etter ski som passer for nettopp ditt ferdighetsnivå innen nybegynnerkategorien. Dette vil føre deg til ski som er designet for å være mer tilgivende og enkle å kontrollere. Med nybegynnerski får du også inkludert bindinger som er både justerbare i størrelse samt brukervennlige.

En av mange fordeler med å kjøpe et eget skipar er at du får bruke de samme skiene om igjen og om igjen, bli kjent og komfortabel med dem - uten å leie nye og annerledes ski hver gang.

ON-PISTE SKI : For optimale svinger i skianleggets løyper

Som navnet antyder, er skiene designet for å brukes til on-piste, altså de preparerte løypene i skianlegget. Nybegynnere bruker i de aller fleste tilfeller hele tiden sin i disse preparerte løypene i skianlegget - for å lære seg det grunnleggende av ferdigheter. Derfor er on-piste ski midt i blinken for folk flest. Når man har begynt å mestre det grunnleggende, kan man ta sine on-piste ski til neste nivå. On-piste ski er vanligvis smalere i bredden, noe som gir bedre grep på snøen.

Kjøp deg On-piste ski her!

ALL-MOUNTAIN Ski : De mest allsidige skiene man kan få

Disse allsidige skiene er laget for en rekke ulike forhold. De presterer utmerket som on-piste ski i alpinanleggets preparerte løyper, men de kan også håndtere off-piste ski. Hvis du har kjørt et par ganger før og ønsker ski som ikke bare er for off-piste, er all-mountain ski midt i blinken for deg. De er designet med en smal til gjennomsnittlig bredde for å treffe det magiske punktet av godt grep på fast snø (on-piste) samt håndtering av myk og ujevn snø (off-piste).

Kjøp deg All-mountain ski her!

SPESIALISERTE SKI

Du kan også finne andre spesialiserte ski for andre skidisipliner, som f.eks. Park, Racing, Freeride og Touring ski. Disse er normalt forbeholdt det mer erfarne skifolket. Hvis det høres ut som noe av interesse for deg, anbefaler vi at du leser vår kjøpsguide for erfarne skikjørere hvor vi går dypere inn i viktige detaljer.

Velg riktig skilengde

Når du velger skilengde, spiller personhøyde og ferdighetsnivå hovedrollen i valget. Som nybegynner bør du velge ski som er nær ved å rekke opp til din nesehøyde. Enhver skimodell kommer i en rekke ulike lengder, din jobb er å velge et par som er nærmest den anbefalte lengden. (3 cm lengre eller kortere enn dette er ikke noe problem).

Størrelsesguiden indikerer at jo mindre skierfaring du har, jo kortere skal skiene være. Dette er fordi kortere ski er lettere å kontrollere, noe som er viktig mens du er en nybegynner som lærer.

Din personvekt er en sekundær faktor som kan lede deg til riktig størrelse. Hvis du veier betydelig mindre eller mer enn den gjennomsnittlige personen, kan du også ta dette inn i vurderingen om du skal velge kortere eller lengre ski. Lengre ski er for de tyngre - og de kortere er for de som veier mindre.


Bildet illustrerer skilengden for en nybegynner

All-mountain / On-piste ski
Førstegangsbruker din høyde -20 cm
Nybegynner din høyde -15 cm
Mellomnivå høyden din -10 cm
Viderekommende din høyde -5 cm
Ekspertnivå din høyde

Skibredde

Bredden på skiene kan fortelle deg hvor godt de vil prestere på ulikt terreng. Den generelle regelen er at smale ski er for hard snø og brede ski er for myk snø. Skibredden er beskrevet i 3 tall, og de refererer til skienes målinger;
tip - midjebredde - tail.

Midjebredden (skibredde) er tallet som avslører mest av detaljer du er ute etter, og dette tallet er alltid oppført i midten. For eksempel 132/78/113.
Denne målingen vises på vårt nettsted under "spesifikasjoner" til hvert eneste skipar vi har.

Ski med en midjebredde på mellom 70 mm og 82 mm er midt i blinken for deg som skal bruke mesteparten av tiden din i skianleggets preparerte skiløyper - da ski med disse målingene er designet for å ta et godt grep på fast snø - og derfor perfekt for nybegynnere.

Annet skiutstyr

ALPINstøvler

Alpinstøvler er uten tvil det viktigste av utstyr du bør kjøpe når du skal på skiferie. Du finner alt du trenger å vite ved å gå til vår kjøpsguide av alpinstøvler, men her først noe nyttig informasjon for å komme i gang.

Størrelser på alpinstøvler måles i centimeter og de refererer til fotens fulle lengde fra hæl til tå. Du kan finne din nøyaktige størrelse ved å måle føttene med en måler eller linjal. I tillegg til størrelse, har alle alpinstøvler en flexverdi som beskriver hvor fleksibelt det ytre skallet er. Mht. komfort, bør en nybegynner gå for alpinstøvler med bøyelig flex (60-90 flex). Du finner din anbefalte flex og mer informasjon ved å gå til Alpinstøvler & Flex Guide.

TIPS: Føles alpinstøvlene ubehagelig? Sørg for skibuksa ikke er stappet ned i alpinstøvlene, altså på innsiden. Det eneste du skal ha inni alpinstøvlene er beina og lange skisokker. Skisokker av god kvalitet kan forhindre både kald tær og vonde gnagsår.

Skistaver

Skistaver hjelper deg med fremdrift når du befinner deg på flat mark samt gi bedre balanse under fart. I den nedre enden av staven, er det vanligvis en rund plastskive som hjelper til med å forhindre at skistaven synker for dypt ned i snøen. Vår størrelsesguide for skistaver og lengde hjelper deg med å finne riktig lengde på skistavene - basert på din personhøyde.

Hjelmer

Sammenlignet med for 20 år siden - bruker de aller fleste i skinalegget i dag en skihjelm, både nybegynnere og eksperter. En hjelm holder deg varm, men viktigst av alt - en hjelm kan være forskjellen på liv og død. Skihjelmer er spesifikt laget for å holde hodet beskyttet fra mot flere alvorlig støt. Sykkelhjelmer og skatehjelmer er ikke designet på samme måte, så disse er ikke optimale for bruke til ski. Det kan også være lurt å lese mer om hvordan man bruker hjelmen din eller hjelmenes levetid.

sKIbriller

Skibriller vil definitivt gjøre skiferien mer gøyal og behagelig, Ikke bare beskytter de øynene dine mot sterkt sollys, hard vind eller snø, men forbedrer også synet ditt. Les mer om skibriller i guiden vår; Den ultimate guiden for ski -og snowboarding.

Produkter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser