×
Meny

Kjøp av Ski

Valget av slalomski avhenger i stor grad av ditt nivå, din høyde og om du er mest opptatt av on-piste skikjøring i de preparerte løypene, i skiparken eller off-piste puddersnøen.

Hvilken lengde på skiene bør jeg velge?

Hva som er riktig lengde på skiene for deg vil avhenge hovedsakelig av personhøyde og ferdighetsnivå.

For barn som er nykommere innen alt som heter alpinski, så anbefaler vi ski som rekker opp til brystområdet. Dette gjør det lettere for barn å manøvrere og kontrollere skiene.

For barn med mer erfaring på slalomski anbefales det at skiene rekker opp til munnen eller haken - holder barnet et ekspertnivå, er øyehøyde akseptabelt.

For dere voksne som skal velge ski, så er spiller også selve skitypen en nøkkelrolle på toppen av personhøyde og ferdighetsnivå - noe du kan se på illustrasjonen nedenfor, anbefalt for skifolket med et mellomnivå:

6 typer ski

SkatePro tilbyr hovedsakelig 6 typer ski.

All mountain ski

Er du gira på å sjekke ut hele fjellet med skiene? All-Mountain Ski er de mest allsidige alpinskiene man kan få. Disse er midt i blinken for bruk til både on-piste, off-piste og park. All-Mountain Ski er også bygget med et bredere design under foten pluss i tuppen av skiene, sammenlignet med helt vanlige On-Piste Ski. Derfor har All-Mountain Ski ekstra god stabilitet.

ON-PISTE SKI

Disse skiene er for dere som vet at skianleggets preparerte løyper er hvor dere vil tilbringe vinterdagene. On-Piste Ski er laget for crusing og for å storme ned løypene, de byr på mye moro både ved korte og lange svinger.

On-Piste Ski er et par hakk lettere å håndtere og manøvrere enn ekte Racing Ski. Når det er sagt, trenger du ikke å være redd for at det dermed skal gå sakte i bakkene, On-Piste Ski er fortsatt svært raske og kraftige ski.

twintip ski

TwinTip Ski er perfekte for deg som ikke kan få nok av å leke deg i skianlegget samt utfordre deg selv med hopp, halfpipes og boxes i parken. TwinTip Ski er kort forklart et par ski med myk flex og et design med løft i skienes tip og tail.

Pga. dette designet, så hindres motstand fra elementene og gir deg muligheten til å kjøre baklengs. TwinTip Ski tilhører kategorien; Off-Piste Ski, som du sikkert kan tenke deg, brukes til å utforske den dype myke off-piste snøen.

OFF-PISTE SKI

Er du lidenskapelig opptatt av vintereventyr og puddersnø utenfor skianleggets løyper? Da er Off-Piste Ski midt i blinken for deg, denne skitypen går også under navnet som også går under navnet Freeride Ski eller Backcountry Ski. Typisk for denne skitypen er en stor bredde, stivhet og twintipdesign - sammen bidrar disse egenskapene til at man får et strålende flyt i den dype snøen og enorme svingeegenskaper.

Racing ski

Racing Ski er designet for dere som ikke kan få nok av høy fart og ferske opptråkkede løyper. Disse skiene er som skapt for carving, kommer med sterkt grep og vridningsstivhet - Racing Ski er også perfekte for bruk til slalåmkjøring. Skiene er bygget med en relativ smal midje og en bredere tip, dette er for å tilby deg stabilitet og kontroll.

TOPPTURSKI

Ønsker du å vandre gjennom den snøfylt skog og mark i jakten på den perfekte, urørte, dype puddersnøen? Da er Toppturski midt i blinken for deg.

Skiens oppbygning


En baseline (skienes underside) varierer og kan bestå av enten camber, rocker eller et flat -design. Disse designs blir ofte kombinert, avhengig av skienes formål.

Rocker: Skiene bøyer seg oppover i tip og/eller tail, midten kan enten være av type flat eller camber. Rocker forhindrer at du får motstand i puddersnøen, i tillegg til å sørge for at det blir lettere å svinge.

Camber: Tip og tail på skiene presses ned i snøen, noe som øker kontakten med snøen og gir et bedre kantgrep. Resultatet av dette er bedre stabilitet ved høy fart.

Flat: Mesteparten av skienes underside (baseline) er da i kontakt med snøen.

I tillegg til ski er det også svært viktig at du har komfortable og varme alpinstøvler, dette kan du lese mer om her på vår nettside, vi har et bredt og godt utvalg. Kjøp Alpinstøvler HER.

Produkter

SkatePro